úterý 26. srpna 2008

Czech Adventure Race 2008

Zítra ráno startuje kámoš Pavel v závodě, který je dle mého názoru opravdu hodně "edvenčr" :)! V rámci Czech Adventure Race 2008 jej (spolu s dalšími 3 členy družstva) čeká trať dlouhá přes 360 km, kterou musí absolvovat v časovém limitu 75 hodin. Trať je v mapě vyznačena kontrolními body, mezi kterými si každý tým hledá optimální postup.

Na závodníky na trati čekají tyto disciplíny:
  • trekking
  • jízda na horských kolech
  • splouvání řeky na kánoích
  • orientace na spec. mapách pro orientační běh
  • jízda na kolečkových bruslích
  • plavání
  • skalní lezení
  • disciplíny vyžadující spec.horolezeckou techniku (slaňování, jumarování)
  • lanové překážkové dráhy
  • jeskyňaření
a možná trocha spánku ;)

V praxi to znamená non-stop záhul po 3 dny a 3 noci. Pravda, těm lepším trvají tyto (z mého pohledu muka) kratší dobu. V minulém ročníku vítězný tým zvládl podobnou trať za "pouhých" 48,5 hodiny.

V květnu tohoto roku se Pavel (se stejným týmem) umístil v podobném závodě na báječném 2. místě se ztrátou pouhých 2 hodin na vítěze!

Všichni tedy držíme Pavlovi (a jeho týmu Internet BillBoard / Project Outdoor / K&K) palce. Po následující 3 dny budeme sledovat průběžné výsledky tohoto náročného závodu on-line na oficiálních stránkách Czech Adventure Race.

27.8. 11:42
po 1. etapě (700m plavání + 8 km běh) je Pavlův tým na 13. místě se ztrátou 18 minut na vedoucí tým Vino a Pasta a Bici

27.8. 13:53
po 2. etapě (10 km běh) je Pavlův tým na 10. místě se ztrátou 17 minut na vedoucí tým sportovky.cz. Původně vedoucí tým se propadl až na 9. místo! Do čela závodu se postupně propracovává vítěz minulého ročníku (Omjakon).

27.8. 14:42
brusle jsou evidentně Pavlova silná stránka ;) ... po 3. etapě (30 km brusle - do kopce!) je "náš" tým již na 6. místě. Vedení se ujal favorizovaný Omjakon. Fini se do toho pořádně obuli. Ostatní týmy začínají nabírat výraznější ztrátu. Pavlův tým ztrácí na vedoucí pozici 29 minut. No uvidíme, jak s výsledky závodu zamává nadcházející běh na 45 km !

27.8. 21:23
po 4. etapě (běh 45 km) je Pavlův tým stále na 6. místě, avšak drží zdatně krok se svými soupeři. Po necelých 11 hodinách ztrácí na nejbližší soupeře pouhých 5 minut! Ztráta na vedoucí tým činí 1 hodinu a 8 minut. Finové se všem vzdalují mílovými kroky.

28.8. 8:43
Tak to vypadá, že v noci Pavlův tým pořádně zabral, protože po 5. etapě (100 km na kole) jsou naši závodníci již na 3. místě!!! Díky komentáři od Berušky ;) víme i to, že na 2. tým ztrácí stále pouhých 5 minut a ztrátu na vedoucí Finy stáhli na 49 minut. Závod pro zranění či jiných důvodů vzdaly již 4 týmy.

28.8. 9:57
Neuvěřitelné!!! Pavlův tým je po 6. etapě (40 km na bruslích) na 2. místě!!! Stíhají je závodníci z Tilak týmu, ale Ti jsou o 12 minut za nimi. Fini opět o trošku utekli. Jejich náskok činí 1 hodinu a 32 minut. Vedoucí týmy nyní čeká dalších vražedných 45 km běhu.

28.8. 17:08
Je to drama. Pavlův tým se v průběhu 7. etapy neustále přetahuje o 2. místo s týmem Tilak. Po 23. kontrole jsou naši závodníci aktuálně na druhém místě s náskokem 15 minut na Tilak. Oba tyto týmy se postupně začínají dotahovat na lídra závodu. Na něj ztrácejí 1 hodinu a 8 minut . .... Jinak opět musím poděkovat Berušce za update v době, kdy jsem byl pracovně vytížen ;)

29.8. 1:08
Po 7. etapě se Pavlův tým neustále drží na 2. pozici!!! Tilak je však v těsném závěsu. Po 27. časové kontrole činil rozdíl mezi časy obou týmů pouhé 4 minuty. Mazec!

29.8. 10:20
A je to tady! Pavlův tým dorazil dnes ráno (v 5:19) po 43 hodinách do cíle tohoto vyčerpávajího závodu!!! Naši borci udrželi náskok před Tilakem a umístili se tak na skvělém 2. místě. Jsou fakt dobří!

Vítězem se stal favorizovaný Omjakon. Ztráta na tento tým činila 57 minut. Třetí Tilak dorazil pouhých 25 minut po Pavlovi. Vzhledem k celkové délce a náročnosti tohoto závodu se z mého pohledu jedná o neuvěřitelně těsné výslekdy.

Video ze startu ... schválně, jestli si Pavel vzal taky matračku ;)


3 komentáře:

  1. Po noční jízdě je Pavlům tým na krásném 3. místě. Na 2. tým stále ztrácí 5 min a na vedoucí tým, jestli jsem to dobře spočítala, ztrácí 50 min. To je určitě tou mojí noční povzbuzující smskou:))

    OdpovědětVymazat
  2. Mike se někde vykecává, takže hlášení se opět ujímá Beruška. Na 17. kontrolu Pavlům tým doběhl jako 3., ale na druhý Tilak tým ztrácí jenom minutku. Finové jsou 1 hodinu a 39 minut před nimi. Řekla bych "Pavle zaber", ale nevím, jestli lze po někom, kdo má za sebou 27 hodin a 47 minut závodu, chtít aby ještě přidal?

    OdpovědětVymazat
  3. Beruško, já jsem se nevykecával! Měl prezentaci a pak poradu ;)! Každopádně díky za update ;).

    OdpovědětVymazat