neděle 17. srpna 2008

Jak jsem se léčil Cotrimoxazolem

Po návratu z Londýna jsem se celý týden potýkal s nepříjemným nachlazením (bolest v krku, rýma a kašel).
Mám takový nepříjemný pocit, že to je důsledek
vyhlídkové jízdy, kterou jsem absolvoval na "horní palubě" bez střechy za poměrně sychravého počasí.

Rozhodl jsem se tedy navštívit lékaře. Ten po krátké prohlídce konstatoval, že se nejedná o nic závažného (lehký zánět hltanu) a že to není potřeba nijak speciálně léčit. Natož kvůli tomu ležet v posteli. Po dohodě došlo k rozhodnutí, že to pro jistotu nějak přeléčíme.

Cotrimoxazol

Pan doktor mi tedy předepsal Cotrimoxazol AL forte na léčbu zánětu a Zodac proti alergii . Na můj dotaz ohledně nějakých zásadnějších omezení či vedlejších účinků při užívání těchto léků přišla uklidňující odpověď. Měl jsem se vyvarovat pouze "vitamínových bomb" v okamžiku či bezprostředně po užití léku.

V naději rychlého uzdravení jsem tedy začal léky užívat dle návodu. Hned v pátek odpoledne mi však začalo (už krátce po obědě) být trošku špatně od žaludku. Nic zásadního, ale dobře jsem se necítil. Když jsem kolem 18:00 dorazil domu, tak už jsem měl sílu akorát tak na to abych zalezl do postele. Za cca 2 hodinky jsem se probral s horečkou a silným nutkáním ke zvracení. Doběhl jsem na záchod a tam tomu (několikrát) nechal volný průběh.

No asi nebudu zabíhat do větších podrobností ;), ale musím říci, že mi po delším čase zase bylo jednou DOST blbě. Vzal jsem si Paralen a nějak to překlepal do rána. Dopoledne už jsem cítil lépe (už jsem neblil), ale zase měl bolely všechny svaly a klouby.

Ve snaze zjistit, jestli jsem něco nezanedbal jsem si začal číst příbalový leták Cotrimoxazol AL forte. Nejzajímavější pasáž uvádím níže:
Nežádoucí účinky:

Cotrimoxazol AL forte se obvykle dobře snáší. Jen někdy se při jeho užívání mohou objevit nežádoucí účinky. V oblasti trávicího ústrojí jsou to nechutenství, nevolnost, zvracení, průjmy, záněty jazyka a dásní, křeče v břiše; nepřejdou-li do 3 dnů, poraďte se ošetřujícím lékařem.


Mohou vznikat i reakce přecitlivělosti, léková horečka, bolesti hlavy a kloubů, svědění a zčervenání kůže, kopřivka i kožní vyrážky nejrůznějšího druhu ... ... Ojediněle se nesnášenlivost projeví alergickým zánětem plic a dušností.

Z výše uvedeného je tedy patrné, že se u mne během 1,5 dne projevila většina nežádoucích účinků. Pravda, něco z toho jsem vynechal ;) - tedy aspoň pevně doufám, že se nedostaví později!

Teď už se cítím celkem fajn, tak doufejme, že se jednalo pouze o prvotní reakci ;).

177 komentářů:

  1. zdravím ;) já po 2 a půl dne - kopřivka a nějaké nevolnosti, bolesti břicha, ty klouby taky atd.
    V létě jsem byl taky v UK ;D

    OdpovědětVymazat
  2. A heleme se ;). No aspoň víme, co si příště nenecháme předepsat ;)

    OdpovědětVymazat
  3. tak já to zrovna beru, přesně už od pátka je mi pěkně blbě, nechutenství k jakémukoliv jídlu, pocit zvracení, dneska už ho nevezmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. NO jo, vypadá to, že je to pěknej shit :(

    OdpovědětVymazat
  5. Dostala jsem to na bolest v krku, čep na mandlích a teplotu přes 38.
    Beru to čtvrtý den a žádná změna k lepšímu, spíš naopak, začíná mě být z toho blbě

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle nebrat!!! Měla jsem to proti zánětu močáku a bylo mi fakt zle...

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes jsem zrovna byla u lékařky, mám krev v moči a zánět močového měchýře. Tohle "svinstvo" - Cotrimoxazol Al Forte- jsem zrovna dnes dostala. Asi to bude masová záležitost - to každému předepisovat. Ještě že existují takoví lidé co sem napíší pravdu. Po přečtení Vašich příspěvků -za které děkuji-trhám recept a budu brát Nolicin, který mám pro takový případ doma, protože mám chronický zánět močového měchýře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový přístup obecně mi nepřijde jako rozumná reakce - upřímně ten Nolicin má podobné nežádoucí účinky a hlavně každý lék na každého působí jinak, nemůžeme z toho tedy přeci dělat "masovou záležitost" po tom, co z toho několika lidem bylo blbě.

      Vymazat
    2. Dobrý den, i mně byl tento lék předepsán. Musím říct, že takto špatně mi nikdy nebylo. Nežádoucí účinky předchozích pisatelů přesně vystihují nevolnost, kterou jsem měla i já. Vydržela jsem 6 dní a dost. Velká slabost, únava, nechuť k jídlu i pití, sladko v puse. Motání, pocit na zvracení. Navíc se mi spustil vodnatý poševní výtok.

      Vymazat
    3. Přesně,je to pěkný sajrajt.
      Dostala jsem ho na zánět močáku.
      Bylo mi pěkně zle od žaludku,po 5 dnech jsem to vyhodila.
      Doktor se tvářil divně,jako že bych ho měla dobrat.
      Nikdy.Je to svinstvo,v podstatě je to Biseptol a ten je svými vedlejšími účinky známý.

      Vymazat
  8. No vidíte, a mě tohle loni zachránilo, měla jsem zánět průdušek a ostatní blbosti z lékárny, ACC a neo-bronchol a já nevím co ještě mi to pěkně zhoršili. :-( už jsem skoro nemohla dýchat a bolelo mě na prsou a horečka šla pořád nahoru. Díky tomuhle léku jsem se z toho dostala! Dneska je začínám jíst znovu, kvůli méně závažné věci..tak jsem zvědavá...

    OdpovědětVymazat
  9. Tak přidám též svůj zážitek s Cotrimoxazolem Al forte. Předevčírem mi byl předepsán na zánět močového měchýře (1 tableta po 12ti hodinách,celkem 20 tablet), ovšem ihned po první tabletě se mi udělalo nevolno, točila se mi hlava, objevily se pocity na zvracení. Ráno jsem si vzala druhou tabletu a po necelé hodině jsem omdlela, celý den jsem byla jak se říká "mimo", celý svět se točil, cítila jsem nevolnost, slabost a nechutenství. Bolest při močení sice ustoupila rychle, jen nevím, co je lepší/horší (překousnout bolest, ale být silná x být naprosto neschopná fungování). Včera večer jsem si další toto antibiotikum odmítala vzít. Dnes jsem kvůli tomu navštívila lékaře a ten mi za 90kč "poradil", ať je zkrátka už neberu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak úplně stejný zážitek mám já, jenže jsem si ještě vzala třetí tabletku a to mě úplně dodělalo. Jediný můj celodenní pohyb byl, doplazit se na záchod a zpět. Připadala jsem si úplně "mimo", neschopná fungovat. Hrůza! Čtvrtou tabletku už jsem odmítla. Ale moje tělo dostalo asi takový šok, že jsem za tři dni byla úplně zdravá. Špatná zkušenost - už nikdy !!!!!!

      Vymazat
  10. Také v současné době užívám tento lék na zánět močového měchýře a mám úplně stejně příznaky. Mám průjem a je mi na zvracení, nechutenství nevyjímaje. K tomu se mi ještě po pár dnech užívání objevily silné bolesti břicha. Tak teď nevím, jestli je mám vysadit a nahradit jen volně dostupnými léky s obsahem brusinek a nebo balení dobrat, jak mi doporučil lékař.

    OdpovědětVymazat
  11. čus, tak já mám naprosto odlišné zkušenosti. Trpěla sem asi týden šílenými záchvaty kašle a to tak že ani Stoptusin nezabíral, tak se zašla pro radu k lékařce a napsala mi výše zminovaný preparát- 10 tablet- co 12hod jednu po jidle a zásadně nejist kyselé či vit. C. Dnes beru poslední tabletu, je mi fajn, bolesti na hrudi nejsou, začala sem vykašlávat, nežádoucí účinky- nula! Nemůžu si stěžovat...tot moje zkušenost. Martina

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to jsi jedna z mála šťastných, které lék zabral, tak jak měl ... gratuluji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, upřímně si myslím, že pozitivní komenty zde píší lékarníci, nebo nastrčení lidé, kteří "musí" propagovat tuto s.....u!!!! Je to jako s vakcínama!!! Stále stejné farm. podvody a mega výdělky na úkor zdraví lidí! 😏

      Vymazat
  13. Bylo mi po tom léku špatně jako příznaky silné chřipky s teplotami.Za týden to přešlo a teď asi 14 dní nevím co jím,všechno stejná chuť - hořká.Lékař řekl,že doufá,že to odezní,ale bohužel. Je to moc nepříjemné, shodila jsem 4 kg.Prosím poradte.Děkuji

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojda.Přidávám se do klubu mezi Cotrimoxazoláky :O)Vyfasovala jsem je v úterý a po druhém dni úleva žádná jen mě bolí pěkně hlava v noci nespim a začínám mít pěknej kašel

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem právě dobrala jedno platíčko léku Cotrimoxazol a to další si už nevemu ani za nic.Tak blbě mi snad ještě nebylo.Ke všemu jsem epileptik (no záchvat sem naštěstí nedostala)ale jak mě třeštila abolela hlava tak sem myslela že mi vylezou i voči z ďůlku.Křeče v břiše,a hlavu jako na kolotoči.UŽ NIKDY

    OdpovědětVymazat
  16. Také beru Cotrimoxazol na zánět moč. měchýře, zdá se že na tohle to pomáhá, ALE celejch 5 dní mám křeče v briše (stolice žádná). Měli ste taky někdo při jeho užívání problémy se zácpou?

    OdpovědětVymazat
  17. to svinstvo jak ty rikas muzu ric o atb co jsem mela predtimdle a pokterych me bylo zle jen kdyz sjem se koukla na nejaky jidlo uz jsme zvracela ja snim problem nemam a pokud ty doktor rekl vyvarovat se jen vitaminum tak se nediv a nediv se pokud si to jedl na lacno navic ma se hodne pit takze pokud pijete normalne jako vzdy nedivte se ze vas boli hlava precetl si zvas vunbec nekdo pribalovej letak? namluvne o tom ze pokud jste na teplotu braly acylpyrin tak jasne v lekarne me varovali ze acypiryn ne na teplotu jedine paralen ci ibalgin navic za tu cenu je do dobrej lek tak me ani nepomohli atb predtim ocz staly 200 jen to chce presne dodrzovat pokyny precist si letak a nejist nic kyseliho ne jak tady bylo psano v bez prostreni blizkosti ale vubec se nic nesmi po celou dobu pouzivani ric lekari vsechny prasky co berete aby se pres sebe netlouklo a hodne moc pit

    OdpovědětVymazat
  18. Ja dnes rano vzal posledni tabletku cotrimoxazolu. Bral sem to 10dni a snedl sem presne 2baleni, tj 20tbl. a ani jednou sem nic temer nepocitil...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ja to beru na bronchitidu a na to to funguje , bricho me neboli jim dost, ale je fakt ze hlava me trochu boli. Kazdopadne je to zlepseni protoze bez toho jsem kaslal tak ze jsem nemohl spat.

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám jinou příhodu. Jednoho dne jsem se probudila s vyrážkou na kotníkách a do druhého dne jsem byla tak osypaná, že jsem se styděla přejít silnici a to nemluvím o tom, jak to svědí. Takže ktomě toho, abych se těšila z vyléčené nemoci (brala jsem to na zánět průdušek a to musím zase říct, že odezněl), tak ležím doma a nikdo na mě nechce ani sáhnout.

    OdpovědětVymazat
  21. Vcera jsem dobrala první plato techto prasku a druhe uz radeji nezacnu - nechutenstvi k jidlu, stupnujici se bolesti hlavy a vcera vecer se přidala i horecka. Navic je clovek pres den uplne nepouzitelny.

    OdpovědětVymazat
  22. No, já ty nežádoucí účinky raději ani nečtu, protože to by se člověk bál vzít i paralen při horečce...
    Ale tohle svinstvo mě taky dostalo.
    Otekly mi prsty u rukou a měla jsem problémy s polykáním. Když se to vysadilo, přešlo to

    OdpovědětVymazat
  23. Mně hrozně bolela hlava, byla jsem neuvěřitelně unavená, vyčerpaná. Teprve na příbalovém letáku jsem našla vedlejší účinky. Skutečně člověk je nepoužitelný po celý den!

    OdpovědětVymazat
  24. Bolest hlavy a vyrážka v okolí obou kotníků to je asi to jediný co sem pocítil. Každopádně oboje bylo hnusný a s těmito prášky končím :)
    Nevim jestli mam doktorům ještě věřit. Jeden mi udělal vyšetření a zjistil zánět prostaty. Na to sem bral antibiotika 3 měsíce a pak když sem šel na ultrazvuk po třech měsících mi řekl že to byl zánět nadvarlete (řekl mi to jiný lékař který ultrazvuk prováděl). Poté mi doktor napsal tyto léky ale ať si je strčí za klobouk :)

    OdpovědětVymazat
  25. Na zánět močového měchýře jsem také dostala Cotrimoxazol... Už po prvním prášku se mi ráno udělalo špatně...bylo mi špatně od žaludku, zvracela jsem a měla jsem zácpu.... po třetím prášku jsem to vzdala a nechala jsem si antibiotika vyměnit...tohle už si nikdy nevezmu... nikdy mi nebylo po žádném prášku špatně.. ale tady po tom sem byla uplně mrtvá...

    OdpovědětVymazat
  26. Tak já jsem začala brát Cotrimoxazol dnes, tak doufám, že to přežiju. Mám dotaz, všichni píšete, že jste brali 2 platíčka= celkem 20 prášků, ale mně doktorka předepsala jenom jedno balení=10 prášků. Setkal jste se s tím někdo? Já jen, jestli se náhodou nespletla...

    OdpovědětVymazat
  27. Prosím vás, na co se ty prášky předepisují? Mám maminku 74 let a doktorka jí je předepsala. Vůbec jí neřekla na co.... maminka byla jen na vyšetření na urologii , potíže s moč.měchýřem nemá, ani žádné výtoky atd. Jeden lékař jí řekl, že má kameny v ledvinách. Ža by to rozpouštělo kameny???

    OdpovědětVymazat
  28. Moje zkušenosti podobné,
    během léčby zánětu moč. měchýře jsem byla po aplikaci léku jako lehce zfetovaná, po 10.prášku přišel úder, udělalo se mi 3 hod. po aplikaci hrozně zle, zvracela jsem, motala jsem se,proležela jsem celý den, měla od půly lýtek strašně silnou bolest v nohách, hlava mne bolela jako střep, nemohla jsem spát, nesměla jsem se v posteli pohnout, jinak bych zvracela, nemohla jsem pít a jíst. A u zánětu moč.měchýře máte proplachovat moč.měchýř. Je to dryják. Dnes jsem to konzultovala s lékařkou, nic mi na to neřekla, dost mne to překvapilo.
    Měla jsem pocit, že to nepřežiji, bylo to opravdu děsné......tak mi bylo zle, jsem ráda, že to bylo po léku, fakt jsem si začala myslet, že jsem nemocná víc, než jsem.....již nikdy více tento lék....a to jsem dost otrlá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíte mi z duše, přesně jako u mě,po ca 7 dni přišel úder,zle zle zle, bolest hlavy, srdce bušilo, nemohla jsem skoro chodit, žaludek na vodě. Byla jsem dost vyplašená!Vysadila jsem bez jakékoliv konzultace, ale den po vysazení mi šílene otekl zub,v žitově jsem neměla problémy a hlava mi třestí stále, a to jsem 3 den po vysazení. A to jsem taky dost otrlá, nebo jsem si to aspo%n myslela.Jedno vím jistě, NIKDY VÍCE!!

      Vymazat
  29. Odpověď anonymní z 5.4.
    také jsem měla jen jedno balení - plato 10 prášků.....bylo mi hodně blbě po tom úplně posledním, hlavně nic kyselého, pečlivě přečíst příbalový leták.....

    OdpovědětVymazat
  30. no tak ja ted mam taky 20 prasku, po 6 sem to prestala brat .... bylo mi fakt po tom strasne blbe, ctyricitky horecky, nevolnost,nechut k jidlu a to zvraceni, fakt hnus

    OdpovědětVymazat
  31. po třech dnech jsem pocítil bolest pod horním rtem,myslel jsem,že to nic není ale čtvrtý den se to zhoršilo a v celé puse mě naskákali obrovské afty,prostě hrůza.

    OdpovědětVymazat
  32. Moje zkušenost s tímto lékem je také negativní. Začala jsem užívat prášky před 4 dny, byly mi předepsány na zánět průdušek, ale po 2 dnech jsem dostala křeče v břiše, průjem - místo stolice hleny a dokonce i s krví, vypadá to na zánět střevní sliznice. Takže jsem je hned přestala užívat.

    OdpovědětVymazat
  33. Musím přidat vynikající zkušenost s contrimoxazolem Al Forte - 80 letý tatínek dostal prudký zánět plic, první antibiotika jej jen potlačila. Po léčbě contrimoxazolem zánět ustoupil. Je však důležité hodně pít, nejíst v žádném případě nic kyselého a dát pozor na střevní mikroflóru - tatínek bral Probion 9. Vážný zánět ustoupil a v průběhu léčby nebyla nejmenší komplikace - žádná nevolnost atp.

    OdpovědětVymazat
  34. Mně byl Cotrimoxazol AL Forte nasazen dnes na zánět močového měchýře. V minulosti jsem již několikrát zánět měla, jen jsem jej léčila Nitrofurantoinem. Dnes jsem ale byla u lékařky a jelikož mám i viditelnou krev v moči, předepsala mi toto. Před chvílí jsem si vzala 2. prášek, nic hrozného nepoociťuji, unavená jsem, určitá nepoužitelnost tu je a lehké pálení žáhy. Ale kdo by chtěl s ATB fungovat? Je to obrovská "kláda" pro tělo, nedivím se, že mnohdy reaguje tak, jak reaguje. Já věřím v pozitivní působení, přestože jsem odpůrce ATB.Kupředu mne žene zlá představa rozšíření zánětu do ledvin. To bych opravdu nezvládala.. V případě nějakého stupně zhoršení se ozvu. Nemocem zdar! :) Denisa

    OdpovědětVymazat
  35. První 3 dny dobrý, pak se to začalo zhoršovat a lepší to není. Čtvrtej den mě začala jen bolet hlava a lehká zimnice, pátej den horší. Šestej den teplota, pálení žáhy, lehká vyrážka na hrudníku, moc ale nesvědí. Mám před sebou ještě 2 dny. Fakt je, že sem si i mezi tim dával pomerančovej juice nebo třeba pivo nebo horkej coldrex. To tomu asi moc nepomohlo, byť sem to tim rozhodně nezapíjel. Zatim mě pořád dcl chutnalo k jídlu, ale i to se začíná zhoršovat. Léčim se s nějakym urologickym zánětem, čeho to je zánět, to mě ovšem doktor neřek. Měl sem si blb taky aspoň přečíst ten příbalovej leták dřív. Beru asi 10 dalších léků denně a nikdy mě nic takhle nedalo zabrat. Jen teda doufám, že až to vysadim, bude líp.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahojky, tak jsem ani nepřečetla celou diskuzi - jen začátek a mám dost :-( Nesu si z lékárny COTRIMOXAZOL AL FORTE - letos jsou to už moje třetí !!!! ant., tak jsem na to zvědavá. Zatím - musím klepat, mi žádná ant. nedělala problémy. Mám letos už potřetí zánět hrtanu, příšerné bolesti v krku, nezabírá domácí léčba - jako vincentka, zázvor, med, čaje, slivka :-),zábaly atd., tak se nedá nic dělat. Ač se ant. bráním, neustojím to bez nich. Tak se modlím, aby mi zabraly, bez vedl.účinků, bo za týden letím na dovču a musím být fit. Helča

    OdpovědětVymazat
  37. dnes sem v 10 zandal cotrimoxazol al forte tak se uz smeju tet dam vedet :)

    OdpovědětVymazat
  38. Včera mi bylo tohle "svinstvo" taky předepsáno na zánět močových cest. Po užití první tablety večer, mě hned po probuzení přepadla bolest hlavy. No i vzala jsem si druhou tabletu, tak jak mi bylo předepsáno. Za ani ne celou hodinu jsem myslela, že se vybulím a hlava bolela víc a víc. Konzultovala jsem to dneska s doktorem, který se mě mimochodem snažil přesvědčit, že to určitě není Cotrimoxazolem, že vedlejší účinky se projevují "pouze" zvracením a kopřivkou. Já mám, ale jasno další tabletku už si nevezmu.

    OdpovědětVymazat
  39. Ahojky=) mám taky zánět močáku, a tyhle prášky mi fakt pomohly=) možná vám zapomněl někdo říci, že se na ně nesmí jíst ani pít KYSELÉ!!! a neměly by se mléčné výrobky. ale bez nich bych umřela hlady=D cotrimoxazol mi zabral do 24 hodin, jenom první den trochu horečka, ale stačil jeden paralen a bylo to v klidu=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tomu sama věříte co tu píšete 😂🤦‍♀️

      Vymazat
  40. Poslední prášek už jsem nevzala.Bolest na hrudi,kašel a pálení žáhy a s prominutím tak hnusné výtoky jsem ještě neměla.Brusinkový čaj je lepší než ty věčný chemky.

    OdpovědětVymazat
  41. od doby co jsem s timto přípravkem několikrát přeléčila zánět močového měchýře mám pokoj:) už víc než rok! jsem zvědavá jak zabere na zánět průdušek.... brusinkový čaj spíš jako prevence než k léčení akutního zánětu... a pro toho kdo chce zažít bezva stavy musím doporučit MODAFEN :D to je teprv pořádná sr....!

    OdpovědětVymazat
  42. ...Cotrimoxazol je naprosto silena zalezitost, nejsem na prasky zvykla, ale par jsem jich už měla, na anginu a tak, ale tohle svinstvo, po kterým je mi blbě od žaludku, mám teplotu a nepříjemnou bolest hlavy a kloubu je naprosto neadekvátní k léčbě zánětu močového měchýře.

    OdpovědětVymazat
  43. Tak Vás všechny zdravím. Musím říci, že po 14 dnech všemožné domácí léčby, bolesti v krku až to došlo k zánětu průdušek (jak už tu bylo řečeno slivka, zázvor, cibule, čaje, zábaly atd..)nezabralo nic. V pondělí jsem složil zbraně a zde zmiňovaný lék mi byl předepsán. Dnes ráno jsem vzal lék po páté a mohu říci, že už včera byla znatelná úleva znát(zmizela bolest v krku i pálení na průduškách). Zbývá mi ještě dalších pět, ale zatím nepociťuji žádný ze zde uváděných stavů. Nejsem vůbec zvyklý brát jakékoliv léky, vše vždy řeším dostupnými přirodními záležitostmi. Mohu tedy za sebe říci, i když jsem do toho šel s velkým sebezapřením, tak lék funguje a zatím bez vedlejších účinků. Musím dodat, že jsem byl důkladně poučen lékařkou a ještě v lékarně znovu co je to za lék. Důraz byl kladen na velké množství tekutin. Piju cca 3l voda + čaje. Takže prima den a hlavně zdraví.Zatial j.a.r.claro

    OdpovědětVymazat
  44. Také bych ráda písla svůj zážitek s tím "hnusem"... Dostala jse dvě balení na zánět močového měchýře... Prej, že nesmím nic kyselého, tak jsem to poctivě dodržovala, zánět rychle ustupoval, ale před Silvestrem jsem asi snědla chlebíček, na kterém byla okurka a v pondělí jsem se celá osypala!(všude červené tečky, jakoby od špendlíku- myslím, že se tomu říká petechie, nebo je to kopřivka) Je to hrozné, mám to po celém těle, svědí to, palí to a jsem z toho celá nešťastná! :(Když jsem se dneska ráno probudila, měla jsem dokonce oteklý a celý rudý obličej! :(Mám asi nějakou "krutou" alergickou reakci a to jsme je vysadila už před 2 dny!! Mám jen strach, aby z toho nebylo ještě něco horšího, třeba ten anafylaktický šok... A taky mám strach z ho, že mi to zůstane! Připadá mi, že jich mám pořád víc a víc těch pupínku! ;-(

    OdpovědětVymazat
  45. Dobrý den, tak také přidávám. Byla jsem na urologii a dělali mi vyšetření močového měchýře. Paní doktorka mi předepsala Cotrimoxazol jen kvůli tomu aby se náhodou nedostavila nějaká infekce, byla jsem zcela zdráva. Vzala jsem si ho provní den a už v noci jsem se budila protože mi bylo špatně od žaludku. Ráno jsem se přemohla a šla do školy, tam jsem celý den zvracela a ani neměla sílu odejít domů. Prášek jsem si vzala celkem 3x po 12 hodinách ale špatně je mi i po 3 dnech. Je to hruuuza nebrat:(

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, také přidávám svou zkušenost. Byla jsem nachlazená tak 2 týdny a domácí léčba nezabrala, tak jsem se rozhodla jít k lékaři. Byl mi předepsán tento "hnus" První tři dny se nic nedělo, avšak pak jsem začala mít dost velké závratě, přidala se k tomu horečka, nespavost, nevolnost od žaludk. Byla jsem tak oslabená, že jsem nedošla pomalu ani domů z práce. K horečce a dalším příznakům se přidalo nechutenství, nucení na zvracení, horečka byla čím dál vyšší , začaly mne pálit oči a vrávorala jsem, nemohla jsem se udržet na nohou. Aby toho nebylo málo, začaly mne dost bolet klouby. Nejsem schopná si dojít udělat ani čaj, protože se bojím, že s sebou někde seknu. Přestávám to brát, je to "sajrajt", vezmu si paralen, čaj s citronem, medem a zázvorem a jdu spát. To je zase nějaká "módní vlna", kterou potřebujou lidem nacpat, protože to farmac. firmám leží na skladech. NIKDY VÍCE! Hodně si rozmyslím braní jakýchkoli antibiotik a nejdřív si raději přečtu recenze. (Pardoon za neslušné výrazy :o) ale jinak to nešlo)

    OdpovědětVymazat
  47. Me nijak neublizil, ale ani nijak nepomohl! Pocituji bolesti hlavy a nechutenstvi, ale v mezich ziti. :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Jsem z těch, co na konci zimy už neměli sílu bojovat s jakousi virózou (tuny nudlí). Navíc jsme si to už pěkně předávali v rodině. Cotrimoxazol jsem začala brát včera, ještě k tomu jsem dostala Letizen - lék na alergickou rýmu. Kolem poledne jsem strašně unavená, když usnu, nemůžu se probudit. Bolí klouby, mám nedokrvené ruce, nohy. A tlak za očima. Ale můžu říct, že tlak na hrudníku ustoupil. Ale krevní tlak asi taky. Respektive se snížil na minimum. Tak jsem právě zkusila černý čaj a je to trochu lepší. Zítra nevezmu tu věc na rýmu a uvidím.

    OdpovědětVymazat
  49. Musim se bohuzel taky pridat s negativni zkusenosti... dneska rano jsem mela 5.tabletku a koncim, mam to predepsane na kasel, chodim po byte jak matoha, neskutecne se mi mota hlava a co chvili mam pocit, ze budu zvracet... Porad jsem si rikala, z ceho to muze byt, silny kasel uz ustoupil, teplotu uz 2 dny nemam... po precteni teto diskuze, ze kterou mimochodem moc dekuji, je mi vse jasne... takze tyhle tabletky jsou vazne jen pro otrle...

    OdpovědětVymazat
  50. Zdravím. Tenhle "zázrak" jsem dnes dostala na zánět moč. měchýře. Už několik hodin po první tabletě se mi začalo dělat nevolno. Bolest v nadbřišku, ukrutná bolest hlavy, pocit na omdlení, párkrát jsem i zvracela...bohužel jen vodu, protože nemám na nic chuť a cokoliv pozřu, tak se mi první sousto zasekne v krku a nemohu polknout. Na kterékoliv jídlo se podívám, tak mi je "blivno". Když se podívám do zrcadla, tak jsem cela zarudla a mam červené oči jako po 3 dnech flámování. A to byla první tableta...další už si nevezmu, protože mám doopravdy strach co by následovalo. Takže radši přetrpím se zánětem moč. cest víkend, budu brát každé ráno urinal akut a 2x denně lichořeřišnici větší a v pondělí si zajdu pro výměnu atb. K tomu má příští týden můj urolog dovolenou, tak doufám, že jeho zástup na mě nebude dělat další hokus pokus a dá mi něco méně agresivního. Kdo chce zažít soukromé peklo, tak ať si nechá předepsat tenhle hnus. NIKDY VÍC!!!

    OdpovědětVymazat
  51. hm bomba...teď se k tomu přidala teplota... (13.května 2011 23:06)

    OdpovědětVymazat
  52. včera mi byl taky předepsán otrimoxazol, po prvni tablete jsem se citila trochu malatne ale sla jsem si lehnout a bylo to v pohode, ovsem behem dne jsem mela z toho docela zmeny nalad, brecela sem a pak jsem se bezduvodne smala, trosku i to nechutenstvi...ale jinak zatim dobry, snad si tady neco neprivsugeruju...

    OdpovědětVymazat
  53. Zdravím, nežádoucí účinky úplně stejné. Bolest hlavy, horečka, malátno... Je to vážně hnus!

    OdpovědětVymazat
  54. Ano, ano přidávám se do klubu. Též se objevily nežádoucí účinky. A to jsem dodržoval instrukce na příbalovém letáku. Především jsem pil dostatek tekutin jak píšou, ale ty stjně šly ven. Takže přikláním se k názoru "Je to pěkná sračka" :-)

    OdpovědětVymazat
  55. Když se dostaví nějaký nežádoucí účinek, zvlášť když jde o zvracení, průjem a vyrážku, jde o PŘECITLIVĚLOST na nějakou složku obsaženou v tom léku. Takže než začnu psát jaká je to sračka (který lék ne) a jaké má kdo nežádoucí účinky, tak si nejdřív zjistím u lékaře, zda nejsem přecitlivělý/alergický na nějakou látku. A přestat brát léky, které doporučil doktor a ani mu o tom neříct, je opravdu hloupý, protože příště vám může předepsat jiné se stejnou látkou, kterou nesnesete a budete tu psát zase, že je to hnus už nikdy víc... :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nahlásíte to lékaři, ten si poznamku založi a když si za nějaký čas jdete pro antibiotika, tak vám prostě něco napíše a neobtěžuje se hledat na co máte neg.účinky!!! Osobní zkušenosz!!! A né pouze u jednoho lékaře!!!

      Vymazat
  56. chichi, neřekla bych, že bys vynechal NĚCO, tys vynechal naprostou většinu. mě po nich otekl spodní ret a začalo šíleně bolet v krku, když jsem se léčila na močové cesty. to je taky pohádka :)

    OdpovědětVymazat
  57. jo teda abych se prášku zastala, tak mě zbavil potíží na celý jeden rok, ženy jistě budou souhlasit, že při opakovaných potížích je to dlouhá doba :) no, myslím, že toto je (asi bohužel) tvůj nejčtenější a nejúspěšnější článek :)

    OdpovědětVymazat
  58. Zatim to nevzdavam, ale vim, ze priste uz si to predepsat nenecham... Sla jsem k doktorce, po testech z toho byl lehkej zanet mocovyho mechyre, ale v dobe, kdy jsem k ni sla uz jsem se citila o moc lip. Nasadila mi presto tenhle hnus, aby se to nedostalo do ledvin... 6 hodin po prvnim prasku, neuveritelna bolest zaludku, chvilema jsem si rikala, ze mam snad slepak, kdyz me boli bricho... vecer se pridala jeste zimnice a horecka.. Navic me ted zacaly bolet i ledviny. Dve hodiny po druhym prasku jsem mela strasnou horecku. Zachvili si planuju vzit ctvrtej a budu doufat, ze preziju vikend...az mi to ale bude chtit zase nekdy predepsat, tak se budu branit zuby nehty...

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj taky jsem je dostala,přidávám se do diskuse,mám kašel,rýmu a nic se nemění po 4 prášku,jen je mi špatně od žaludku,bolesti hlavy,tak ted vážně přemýšlím,zda se takto trápit,nebo zase přejít na mojí oblíbenou přírodní medicínu,antibiotika by se neměla vysazovat,pokud je mi ale špatně zase běžet k lékaři pro jiné?no k lékaři půjdu až na kontrolu a uvidím co řekne sedimka i bez antibiotik.Ale je tu více negativ než pozitiv,je fakt,že si k tomu prášíčku musínm vzít ranisan na žaludek,abych byla schopná a nic kyselého nejím ani nepiju,pomalu jsem na rohlíkách a taky bléé,tak hodně zdaru a hlavně zdraví

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj tak nejsem jediná kdo má tyto antibiotika a má vedlejší účinky mě se po osmi dnes objevily pupínky na rukách a na nohách a druhý den byli pupínky větší a fialové a natekli mi nohy ale, už trochu splaskli a tak jde zítra opět k doktorovi a jsem zvědavá co mi na to řekne a všem ostatním přeji brzké uzdravení

    OdpovědětVymazat
  61. Mike, clovece sorry, ale ty musis byt pako. Brat nejake antibiotika bez toho aby si precital pribalovy letak este pred prvym podanim....
    Btw, s trochou snahy by si na internete zistil, ze cotrimoxazol je skoro vylucne na bakterialne infekcie, takze k povahe tvojej choroby ti dal doktor uplny nezmysel. Naviac by si zistil, ze cotrimoxazol v mnoho krajinach uplne zakazali pre jeho toxicitu.
    P.S. Docela sa vyznam vo fyziologii a biochemii a na 1000% viem, ze pitie benzinu natural 95 silne posilnuje imunitu. Doporucujem na benzinke tankovat rovno do krku :D:D:D:X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂😂👌👌👌 presně dojďete si na Benzínku 😂😂😂👌👌👌 P.S. Docela bych měla ráda na Vás kontakt, jelikož vidím, že se opravdu vyznáte!👌. Já jsem ani nevěděla, že byl v nějakých krajinách zakázaný! Strašné, prostě u nás na obyčejných lidech nikomu nezáleží!!! Natlačíme do nich kdejaké jedy a s... y, hlavně, že budeme mít zisk! Hnus!! Měja jsem i příšernou reakci na Furolin (skončila jsem 3dny po sobě v nem.na kapačkách, tak by mě zajímalo, zdali ho také náhodou někde nezakázali? 🤷🏼‍♀️

      Vymazat
  62. Cotrimoxazol mi také nedělá dobře. Dostala jsem ho v pondělí na zánět močových cest s tím, že by mi neměl dělat, snažím se vše dodržovat, ale stejně mi dnes začlo být nevolno, v 5 hodin jsem se probudila, chtělo se mi šíleně zvracet, na wc jsem doslova utíkala, to samé se opakovalo v 6 a nakonec i po celý den. Musela jsem zůstat v posteli, neměla jsem chuť k jídlu už nejméňě 2 dny ale snažila se, alespoň něco do sebe hodit. Pak začli příšerné průjmy. Jelikož nejsem doma, ale na kolejích, kde sdílím záchod se spolubydlama, bylo mi jich líto i sebe. Teď je večer a nevolnost je jakš takš ta tam, ale začínají mě bolet šíleně záda v bederní krajině... nevím, co to má znamenat, ale tenhla lék mi nedělá vůbec dobře.

    OdpovědětVymazat
  63. prášek mám od pondělí..mám taky nakonec zánět,po víkendu stráveném v nemocnici aspon vím co mi je..hned jak sem si ho v pondeli dala se mi ulevilo,jenze ted po 3 dnech mi zacala ryma a svedi ma horni patro v puse,bolest bricha se trochu vraci...na zvraceni mi nebylo a neni,ale malatna se citim hodne..tak sem zvedava co pride dal..

    OdpovědětVymazat
  64. Tak já jsem ten zázračný lék nafasoval dnes. Jen mě zaráží, že mi ho urolog předepsal na streptokoka ( v močové trubici ). Podle příbalového letáku nezabírá na infekce způsobené streptokokem ( i když v krku ) . Po pravdě, jak to tady čtu, tak si asi zajdu nechat předepsat něco jiného......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je strašné tady v Česku, kdejakou s...u,která je venku zakázaná, tak vám jí tady bude předepisovat každý lékař, jelikož distributor si to uplatí!!! Strašné!!! 🤮

      Vymazat
  65. no hezky poctenicko:-((ja beru 1-0-1 a mam teprve 3 prasek,ale zaroven asi posledni.je mi po nich taky "divne" a trochu me boli hlava,ale celi.den a i kdyz se treba najim porad mam pocit hladu a poboliva me zaludek...to bude pekny svinstvo tohle,protoze kdyz z toho ma vetsina pacientu nezadouci ucinky to je divny.

    OdpovědětVymazat
  66. Já dostala šílenou alergickou reakci na tento humus:(, asi 5 minut po první tabletce, jsem se celá osypala - od hlavy až k patě - měla jsem velké červené fleky, chtělo se mi na záchod čůrat, ale nešlo to, cítila jsem se hrozně - malátná, svírání na hrudi. Volala jsem doktorce, myslela si, jestli nejsem silná alergička, ale do té doby se u mě žádné aler. reakce na nějaký lék neobjevily. Dala mi kaciovku a předepsala mi atb, které snesou i těhotné ženy. Takže ve zdravotnické kartě, mám červeně napsáno: alergie na Cotrimoxazol...

    OdpovědětVymazat
  67. Já tedy si nejsem jistý, ale předpokládám, že většinou bývá chyba (jako u pc), mezi monitorem a židlí - chci tím říct, že není jasné, jestli by se stejná reakce projevila i po delším užívání, občasném užívání a nakonec jestli jsi aspoň 5 minut před tím jedl. Není ATB jako ATB. Spousta firem očekává, že Vás lékárník seznámí s informacemi. Prostě to jednou nevyšlo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je to za stupidní názor?! Jsi distributor ne?!

      Vymazat
  68. Já mám zánět močového měchýře a byl mi také předepsán tento lék, dostala jsem platíčko 10 ks tablet, zítra dobírám ráno poslední a léčba proběhla, doufám, že se ještě něco nezmění, celkem dobře.Nebylo mi špatně od žaludku ani mě nebolela hlava, ale třásly se mi jeden den ruce a nohy, to trvalo cca 2 hodiny, 2 dny mě hrozně tlačilo v podbříšku, ale to mohlo souviset i s tím zánětem,ale co mě po celou dobu léčby touto chemikálií trápí je hodně nepříjemný výtok, který standartně nemám - v nežádoucích účincích je také toto uvedeno...Zánět močáku, myslím, ustoupil, pořád se mi také záněty vracely, tak doufám, že už po tomto léku budu mít pokoj. Sice ty nežádoucí účinky nebyly u mě tak brutální jako u někoho, kdo tady píše, ale je to chemikálie do těla co Vám zabije jak špatné bakterie, ale tak i ty prospěšné Vašemu tělu...Nejíst kyselé a hodně pít jsem dodržovala, na tom sem si raději dala fakt záležet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tenhle lék dostala od svého gynekologa na gyn.zánět a rovnou mi předepsal jako prevenci globule na zavádění právě z toho důvodu,že tento lék často způsobuje kvasinkové infekce,resp.zabíjí kromě "špatných" bakterií i ty "dobré" a kvasinky se potom přemnoží rychlostí blesku.Jinak se necítím taky nijak dobře,nechutenství,pálení žáhy,únava,tlak na hrudi.Mám před sebou ještě pět dní a bohužel potíže,na které jsem jej dostala neustupují.Tak uvidíme co bude dál :-(

      Vymazat
  69. Nevím, teď jsem dobrala 4.tabletku a zatím jsem v pořádku. Zánět močáku se viditelně lepší a je mi dobře. Včera mě sice bolela celý den hlava a byla jsem unavená, ale nic, co by se nedalo zvládnout :)

    OdpovědětVymazat
  70. Přítelkyně dostala na tenhle lék (předepsaný na zánět močových cest) šílenou alergickou reakci - po prvních příznacích "chřipky", krvi z nosu a červených tečkách po těle jí na ambulanci udělali krevní obraz - nula krevních destiček a tudíž nulová srážlivost krve. Teď leží pátý den na JIPce, hned druhý jí dávali transfusi a stále malá vidina že by se jí začaly pořádně tvořit její vlastní.
    Proto radím, pokud vám tenhle lék předepíšou, dejte si velký pozor na jakékoliv menší odchylky a případně utíkejte k doktorovi, jinak to může značně zkomplikovat život.

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj .. taky napíši svoji zkušenost s antibiotiky Cotrimoxazolem ... Dostal jsem to na chřipku spojenou s nachlazeným moč. měchýřem. Tabletky beru už 5.den a krom únavnosti a občasné nechuti k jídlu mi léky nic neudělaly. Cítila jsem se hned lépe po 2. tabletě. Tak všem přeji brzké uzdravení :) L.

    OdpovědětVymazat
  72. no tak já když cotrimoxazol měla poprvé tak sem otekla v intimních partiích a na rtu, ale říkala sem si, že to tím lékem určitě nebude, dnes ho mám po druhé a ani nechtějte vědět jak mi je :( opuchla sem hnusným stylem :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já měla přesně tu samou reakci na FUROLIN! Skončila jsem v nemocnici na kapačkách!!! Jinak tento lék také děs! Neskutečně špatně a to ještě 2 dny po vysazení, zvracení, bolest hlavy, únava!!! Teď jsem tu četla, že tato s...a, byla v některých zemích zakázana pro vysokou TOXICITU!! Ale češi jsou ideální odpad pro všechno! 😡😤

      Vymazat
  73. Já jsem dokonce po 5.prášku(během 3.dnů) v srpnu 2011 v jednu v noci zkolabovala natolik,že jsem si musela přivolat RZ.Měla jsem halucinace a ochrnovala jsem.V nemocnici mě "přívětivá" lékařka sdělila,že na to nic není ,jedině blázinec.Od té doby mám strach z každého nového léku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych jí okamžitě žalovala!!!

      Vymazat
  74. Dneska jsem měl 3. tabletu a necitím, že by se semnou dělo něco špatného...akorát jsem trošku mimo, což je příjemné :) :D

    OdpovědětVymazat
  75. taky jsem po třetím prášku a prozatím pouze únava, slabost a včera mírná bolest hlavy. Mám to na gynekologický zánět a taky poměrně úleva. Pokud se u vás dostavily tak silné reakce, jde jasně o přecitlivělost na nějakou složku. Co se týče zažívání, tak to je jak u většiny ANT jasné, že zřejmě přijdou...vloni jsem po vytržení osmičky dostala preventivně nějaké lehčí ANT a stejně jsem trpěla průjmem, takže je třeba doplnit posléze Probiotiky a pokud se objeví alergie - zapsat a nikdy víc nebrat

    OdpovědětVymazat
  76. nejvíc mě udivují komentáře, ve kterých se zmiňují lidí, že jim natekly rty a pokračovali v užívání těchto léku ba dokonce jim byly předepsány znovu a oni je brali směle dál. To je přece jasná alergická reakce, to se potom není čemu divit! Při užívání nějakého ANT ve kterém byla složka Rulid se mi objevila pouze malá kožní reakce a doktorka okamžitě zavelela přestat používat. Tak lidi trochu rozumu k tomu všemu...

    OdpovědětVymazat
  77. Mám to začít brát zítra, a neměl jsem sem chodit a číst to :) už ted je mi blbě :D

    OdpovědětVymazat
  78. Musím se smát a souhlasím s předchozím anonymem... Taky to mám začít brát. A je mi z toho na blití už teď... :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč by si to lidé vymýšleli nevíš?! Bože!! 🤦‍♀️

      Vymazat
  79. Já jsem ho před 2 měsícema brala na zánět močáku a teď ho beru znova na zánět průdušek.. Může to nějak ovlivnit zdraví? .... Díky za odpověď :XX

    OdpovědětVymazat
  80. Dneska jsem ho dostala poprvé v životě, ani nevím proč, zánět močáku mám tak třikrát do roka a vždycky jsem měla Nolicin, který mi okamžitě zabral a neměla jsem žádné problémy. Dnes jsem si vzala první tabletku Cotrimoxazolu a za 40 minut jsem zvracela, dlouho potom mi ještě bylo na zvracení a nevolno. Nikdy více tenhle sajrajt!!! V lékarně jsem za něj dala jen 35Kč, ale to si radši připlatím 140Kž za Nolicin...

    OdpovědětVymazat
  81. jeeee, ja kdyz to tady ctu, tak to asi ani brat nezacnu, mam zanet prudusek, ale toto svinstvo to tedy nee. Br.Zeptam se doktor, zda mi nevymysli neco jineho nez Cotrimoxazol al forte.

    OdpovědětVymazat
  82. Zdravím všechny, kteří měli tu čest poznat výhody tohoto léku. Taky jsem ho dostala jako prevence na lehký zánět močáku, který by se neměl zanedbat. Snědla jsem už 3 prášky a je mi pod psa. Hned po prvním jsem měla křeče v břiše a není mi nic moc. Kromě těch křečí mám i zácpu, ale jinak naštěstí nic dalšího z toho co tady píšete. Doufám že to ještě nepříjde. Chjo, kdybych věděla co je to za horor, tak bych chtěla něco jiného. Nejsem si jista, že zvládnu ještě další 3 dny to užívat. Každopádně jsem si dnes koupila laktobacily které mi při brani ATB minule dost pomohli. Tak snad, budu doufat. Držím všem palce a hlavně buďme zdrávi!

    OdpovědětVymazat
  83. Zdravím, taky to právě užívám už 6. den a určitě mi pomáhájí laktobacily (prášky i vaginální čípky), protože takovéto léky likvidují i ty přínosné bakterie. Člověk si musí nějak pomoct. Jediné, co pociťuji, je dost velká únava a menší bolesti hlavy, tak snad to nebude horší. Přeji hodně zdaru všem!

    OdpovědětVymazat
  84. Jsem na ATB zvyklá ale tenhle hnus je i na mně moc..pominu ,drobnosti,jako nevolnost,zácpa...Úporné bolest za hrudní kostí,mdloby,nespavost,halucinace,závraťě,úzkost,panické stavy,bolesti očí...Tohle bych zakázala vyrábět...Vydržela jsem brát 6dní,pak jsem téměř zkolabovala a byla v pokušení volat si záchranku...Jo a těch 6dní jsem nebyla schopna opustit postel...otřesné,nikdy více!!!Nebrat...Pouze v ohrožení života...Kdy už není co ztratit...

    OdpovědětVymazat
  85. Zdravím,taky jsem před 4 dnama začala brát tyto prášky a podle vaších příspěvků jsem ráda,že se v tom netopím sama. U mě je to hlavně nechutenství k jídlu, zvracení, únava a bolesti hlavy! Už mám toho plné zuby a jdu dneska ke své lékařce! Snad se brzy zas pořádně najím :D

    OdpovědětVymazat
  86. Ahoj přátelé v boji s Cotrimoxazolem...musím říct, že než jsem si přečetl vaše příspěvky, myslel jsem si, kdovíjak mi tento lék neubližuje. Po přečtení vašich příspěvků jsem ale musel uznat, že jsem proti vám vyvázl, ne zcela, neboť mi chybí ještě dvě tablety, ještě krásně. Začal jsem ho brát před pár dny, protože jsem měl horečky a paralen už naprosto nezabíral. A protože byl víkend, vydali jsme se tedy na pohovotost, kde mě lékař vyšetřil a předepsal toto. Musím říct, že mi pomohl horečky srazit a už jsem v pohodě, tedy až na jednu maličkost. Že v noci nespím a pokud ano, je to takový polospánek. Začlo to s první tabletou a pevně doufám, že to po dobrání i skončí a já se konečně po čtyřech nocích vyspím. Má nespavost byl důvod, proč jsem vyhledal tento lék na internetu. Tato stránka s vašimi zážitky mě však uplně vyděsíla. Věděl jsem, že je to svinstvo, ale že až takové? Zkrátka, přemýšlím, že už ty poslední dvě tablety ani nedoberu, ale... Je to asi velice individuální, jak to na koho působí, ale vzhledem k tomu, co píšou v letáku u nežádoucích účinků, že se objevují vesměs vzácně, tak mě překvapuje počet tak negativních reakcí. Tento blog by mohl být klidně jakousi peticí proti tomuto léku a myslím, že i dostačující peticí. Přeji všem brzké uzdravení a aby už nikdo z vás nikdy nepotřeboval žádný lék...alespoň ne tenhle :)

    OdpovědětVymazat
  87. Já jsem se dostala do púlky plata a dnes jsem to vzdala.Neustale bolest hlavy,nucení na zvracení malátnost únava.Člověk je nepoužitelný.
    Ve filmu Drž hubu dělali z bláznů zeleninu tento lék dá-li se vůbec nazvat lékem ji z Vás zaručeně udělá.
    Již nikdy to rači zgebnu .:-):-):-)

    OdpovědětVymazat
  88. Beru ho 1x denně večer na zánět močových cest a naprosto bez problémů, zabral, takže úleva!

    OdpovědětVymazat
  89. Ahoj, dostal jsem ho dnes na 4 dny trvající kašel a horečky a nějakej zánět asi na plicích. Ale když jsem si přečetl, co tady píšete, do huby ho teda nevezmu!!

    A pozor!! Není to antibiotikum!! Je to chemoterapeutikum. Prostě chemie!!
    Už tu nepište nic o antibiotikách!!

    OdpovědětVymazat
  90. Já mám teda také špatnou zkušenost. Prášky jsem měla na zánět nosohltanu a musím říct, že takové stavy jsem nikdy z antibiotik neměla. Bylo mi zle, hlava mi třískala, bylo mi na zvracení a každou chvíli jsem myslela, že sebou někde praštím. Dostala jsem 2x balení po 10 tbl. Dobrala jsem jedno balení a druhé letí do koše.

    OdpovědětVymazat
  91. No já jsem z toho celá v šoku,paní obv.lékařka po měsíci problémů s blestmi v krku předepsala antibiotika, které mi vůbec nezabraly, tak na můj návrh udělala stěry a po výsledku předepsala tento lék o kterém je diskuze, dvě balení po deseti tabletách a jedno po dvaceti tabletách, celkem 4O tabl. - výsledek, zácpa, kopřivka,bolesti hlavy a v krku pořád otoky a navíc pálení, pitný režim jsem celou dobu dodržovala a na kyselé pochutiny jsem byla upozorněná v lékarně,což jsem dodržovala ,ale více to nechci užívat, něco není dobře, přijde mi, že lékaři zapoměli proč skládali slib,ale je to také výsledek naší politiky, kvůli byrokracii nemají čas na léčení pacientů, jak by si zasloužili, bohužel

    OdpovědětVymazat
  92. já to teda beru, a zatím bez potíží, naopak ucho mě přestalo bolet . Asi jsme každý jiný a nežádoucí účinky má každý jinak.

    OdpovědětVymazat
  93. Může se na Cotrimoxazol pít alkohol a sportovat? Žádné vedlejší účinky nemám, ale nechci dopadnout špatně, myslela sem, že to antibiotika nejsou, ale někdo tu píše že jo, tak sem z toho jelen :D

    OdpovědětVymazat
  94. Cotrimoxazol jsem užíval 18 dnů. Bolesti hlavy a na hrudníku se daly vydržet, ale horší byla bolest v oblasti prostaty, která vystřelovala do hýždí, a postupně se zhoršovala. Po vysazení léku bolest částečně ustoupila, ale úplně OK to není ani dva týdny po dobrání, má někdo podobnou zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  95. TAKÉ MI HO DOKOTRKA PŘEDEPSALA SILENE MNE PO NEM BOLÍ KOOUBY,ALE ZABRAL HNED NA KREV M MOCI JE NUTNÉ HODNE PIT AŽ 3 LITRY DENNE NIC KYSELÉHO BERU K TOMU PROBIOTIKA TO JE DULEŽITE 2 HODKY PO SI JE VZIT A JINAK TO JDE.

    OdpovědětVymazat
  96. Je to prasarna, beru to 5.den na zanet ledvin, nezabral mi Augmentin.Poctive dodrzuju dietu: nic kyseleho, nic koreneneho, nic slaneho, hodne pit, probiotika a stejne mam vyrazku od kotniku az po pas. Furt bych spala, je mi casto spatne. Uz si to nedam! :(

    OdpovědětVymazat
  97. Nó, tak to jsi mě moc nepotěšil, protože jsem právě dobrala druhý plato Cotrimoxazolu a už skoro týden mě pálí jazyk a je už tak oteklej, že mám pomalu problém i mluvit. Dneska jsem zjistila, že ho mám posetej puchýřkama... Takže se holt zítřejší kontrole po nemoci nevyhnu, protože to vypadá na ten zánět jazyka... Ave antibiotika :/

    OdpovědětVymazat
  98. Cetl jsem tuhle diskuzi jakmile jsem tento lek dostal od doktora.
    Nicmene jsem se, se smiseny pocity, pustil do lecby a vse uplne v pohode - vse vyleceno, zadne vedlejsi priznaky.
    Striktne jsem dodrzoval 12h rezim, jedl prasek po vydatnem jidle (v 9h velmi vydatna snidane a ve 21h pozdni vecere). Zvysil jsem prijem tekutin a vyvaroval jsem se potravinam bohatym na Cecko.
    Proste nepanikarte, pozorne proctete pribalovy letak a poslechnete doktora, snad budete mit stejne vysledky jako ja ...

    OdpovědětVymazat
  99. Také se podělím se svými zkušenostmi. V pondělí mi byl předepsán tento lék na zánět dutin. Do pátku celkem bez příznaků, pouze první den, dva, bolesti břicha až křeče.Poté stálé pocity žízně, pak bílý jazyk, suché rty atd...V pátek večer už jsem se nemohl navečeřet,nechutenství, bolest ramen a hlavy. Vzal sem si tedy jeden na lačno. Dnes ráno jsem se probudil s pocitem na zvracení, slabostí, únavou a celkovým pocitem jako když se každou chvíli složím... stěží jsem vyšel pár schodů nebo došel na wc. Další prášek jsem již neriskoval, snad dobrání jednoho platíčka stačilo, úlevu od zánětu jsem pocítil již po dvou dnech. Ted po cca 20ti hodinách od poslední dávky se cítím lépe a rovnou jsem si objednal něco na očistu organismu, Gambit H, jestli máte někdo s touto bylinnou očistou zkušenost, napište ... Po této zkušenosti se začnu více zajímat o alternativní způsoby léčby, i když klasickou medicínu nezatracuji :) Přeji všem co nejméně takovýchto zážitků a hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  100. tak mně to nejdřív neudělalo vůbec nic.. zánět močáku ustoupil velice rychle, ale bylo mi důrazně řečeno, ať vyberu celé balení.. když už mi zbývaly 2 prášky, tak jsem se najednou celá osypala (vyrážka doslova od hlavy k patě) a teplota stoupla na 37,3, což sice není moc, ale i to je nepříjemné.. k tomu bolesti svalů a kloubů, především za krkem.. jsem zvědavá, jak rychle to přejde :-/ ten poslední prášek si už prostě nevezmu, to už nemůže ničemu vadit..

    OdpovědětVymazat
  101. Takze i ja rada pridam zkusenost! Nez sem tuhle sracku zacla uzivat,cetla sem celou tuhle debatu tady! Celkem sem vahala jestli je mam zacit brat...ale zacla sem...bohuzel! Ctyri prvni prasky byly v pohode...ale dneska kolem 9:00 sem si vzala patej....do hodiny mi bylo desne zle!!! Malem sem sebou sekla v praci,zimnice,rozklepana sem byla a proste hnus!!! Ted cekam az me znamej odveze na Bulovku aby mi napsali neco jinyho. Lidi neberte to! Vzdycky je jina moznost co vam dr.muze napsat! Ja si ten nazev budu pamatovat az do smrti! Nikdy vic!!!!

    OdpovědětVymazat
  102. Ahojte-už jsem si začala myslet,že mi snad hrabe!Také jsem dostala tenhle lék na zánět moč.měchýře.První den dorý- a dokonce zabral-bolest ustupovala.Druhý den od rána se mi motala hlava a byla jsem šíleně unavená.Večer se mi udělalo zle a usnula jsem snad v osum večer.Třetí den-po ubespečení lékařkou-že tyhle mé stavy určitě nebudou vlivem léku-jsem pokračovala v užívání .A to je dnes-je večer,motá se mi vkuse hlava,jsem hotová.Nedalo mi to a do vyhledávače jsem zadala cortimoxazol al forte--a čtu tuhle debatu.trochu jsem si oddychla-že v tom nejsem sama,že se mi to nezdá,že už vím,co mi asi je-uf! A celou noc budu přemýšlet,jestli léky dobrat-ještě jsou tam 4ks-tj.-dva dny.Dr.mi řekla-aspoň 4dny v kuse-to znamená-stačil by ještě zítřek----ale nevím,nevím-jestli to ještě -dobrovolně vydržím.Příště budu trvat na jiném léku-určitě!!!

    OdpovědětVymazat
  103. Zdravim, ja dostal 40 tablet Cotrimoxazolu na 20 dni, na léčbu opakujici se mnohocetne furunkulozy. Prvních 10 dni v pohode, na furunkle to zabralo tak, ze se zadny jiz nevytvoril. Od 11 dne však nastoupuji každý den jiné vedlejsi ucinky: jedenacty den silena unava, boli me uzlina v podpazi, dvanacty den silena bolest kolenou, tak, ze bez zabradli nesejdete ani 5 schodu, mate pocit ze mate nahlou artrózu nebo revma - boli ukrutne, jako byste nesli 200kg na Mont Blanc a zpatky. Trinacty den ukrutna bolest ramenou a svalu nad mezi rameny a siji - celou noc nespim - rano volam doktora co s tim, doktor říká tak to presruste, doberete to později. do vecera to preslo l, takze to neukoncuju a pokracuju dal. Ctrnacty den dopoledne slabe astmaticke spasma, v poledne uplne bily jazyk, po stranách na jazyku temne fleky - ukrutne boli, ukrutne pali na cibuli i na pivo. Vecer otece leva dolni sanice, takze nemůžete zkousnout - stejny pocit, jako když vam roste 8 zub - jenze ty mam vyndany všechny, takze???bud jsem hypochondr, nebo to napada nejak nervy nebo co - a cloveku to kazdej den vydrazdi něco jiného. Zatím se zda, ze boli to, co ten den namahate nejvic... takze nejlepší je asi klid na luzku.... uvidim další dny... (ale pokud to na tu furunkulozu zabere, tak snad litovat nebudu) Rozhodne se při tom neda chodit do práce...

    OdpovědětVymazat
  104. opravuji: unava nastala jiz 10 den+ boli uzlina v levem podpazi, 11 den silene bolely oci - jako bolelo hýbat s nima vlevo vpravo - když jste koukali a nikam oci neotaceli tak to nebolelo. 12 den kolena, 13 den ramena, 14 den rano se probudim - rude usni lalucky, uplne otekle, hrozne svedi, slabe astmaticke spasma (to jsem nemel aspoň 10 let - jedine když něco venku v cervenci kvete - ted je unor...),během dopoledne jazyk uplne bily, bolave cervene fleky po strane, odpoledne se prida ta sanice, boli tak, ze ani nemůžete zkousnout. OPRAVUJI - mel jsem nealkoholicke pito - ne pivo.

    OdpovědětVymazat
  105. U mě do cca 1 hodiny po 1. tabletě kožní reakce - svědění celého těla, nateklá a pálící oční víčka - i zevnitř, rty jakbysmet, napuchlé a pálící prtsy na rukou s kůží napnutou k prasknutí, velké svědící fleky na nártech, tělo jakoby v ohni. Jdu si stoupnout pod studenou sprchu a doufám, že ráno to bude lepší. Již nikdy více.....

    OdpovědětVymazat
  106. Tak to mě obvoďák předepsal cotrimoxazol na infekci močových cest způsobenou pseudomonádou. Kontrola výsledků žádná. Vzhledem k pokračujícím problémům jsem začal sám pátrat a zjistil, že na pseudomonádu je cotrimoxazol naprosto neúčinný. Ještě že mi po něm aspoň nebylo blbě.

    OdpovědětVymazat
  107. Dobrý den, Cotrimoxazol AL forte beru už dva měsíce, jednu tabletu denně po ránu. Dostal jsem tenhle prášek + Milurit 300 + Prednison 20 + Quamatel jako podpůrné medikamenty k chemoterapii při léčbě rakoviny lymfatických uzlin (oficiálně Folikulární lymfom, IV.stadium... mám to všude). Asi jsem tady jedna z výjimek, ale v podstatě tuhle šílenou kombinaci (vč.chemoterapie) snáší moje 50tileté tělo celkem bez problémů. Jen občas menší únava (nezabraňující normálnímu životu) a menší potřeba spánku, dříve jsem potřeboval 8-9 hodin, teď jen 5-7 hodin. Pokud si potřebuji na chvíli odpočinout, pak si třeba jen lehnu a čumím, nespím... :-)

    OdpovědětVymazat
  108. Dobrý den, já dostala tento prášek na zánět močových cest. Zánět mi trval už týden, tak mi doktorka předepsala tohle bez vyšetření s tím, že i kdyby to už bylo dobré, tak je to potřeba přeléčit. První tabletku jsem vzala ráno, během dne jsem vypila přes 4 litry tekutin a bylo mi dobře, zánět mě už přešel. Večer jsem vzala další tabletu a už v noci jsem se budila a měla jsem podivné sny, náznak jakoby halucinací. Ráno hned po probuzení 3 tabletka a začínalo se mi dělat špatně. Motala se mi hlava postupně se to zhoršovalo a během dopoledne mě už začala strašně bolet hlava a žaludek, co jsem vypila, to jsem vyzvracela, nic jsem v sobě nedokázala udržet. Bylo mi hrozné horko, úplně jsem vnitřně hořela, ale zvýšenou teplotu jsem neměla. Doktorka řekla, že by to mohl být zánět ledvin, že tohle jsou nejslabší antibiotika a že by mi po nich špatně být nemělo. Na prášky nejsem zvyklá, neberu nic ani na bolest hlavy, tak jsem si říkala, že by to mohlo po tom být a večerní tabletu už jsem odmítla vzít. Ráno mi už bylo o dost líp.

    OdpovědětVymazat
  109. Zdravím,
    taky se podělím o svůj aktuální zážitek. V úterý mi byl tento lék nasazen na zánět močového měchýře. Po první tabletě jsem chytla teplotu, velkou nevolnost a absolutní únava...ale říkala jsem si, že se bakterie začaly bránit proti lékům. Další den stav absolutní únavy pokračoval, sem tam nevolnost....nic hrozného, ale cítila jsem se jak při chřipce. Večer mě začala šíleně svědět hlava, tak jsem šla k doktorce a lék mně vysadila. Místo toho mám Azitromycin Mylan a zatííím se cítím cca 3 hodky po užití strašně dobře oproti tomu předtím....sice zatím krátká doba, ale po Clotrimoxazolu jsem byla mimo fakt hned....cca hodka, dvě po užití. Závěr z toho dělám takový, že nebylo to nic šíleného ty stavy, ale bylo mi vážně dost blbě :-/ celý den proležený a uplně k.o. proto jsem pak hledala na netu, co se o tom kde píše...že je to divné aby mi tak bylo. Donutila mě k tomu hodně velká bolest hlavy, která začínala nějakou dobu po užití léku.

    Verča

    OdpovědětVymazat
  110. Mam podobnu skusenost, dostala som liek na mierne priznaky zanetu mocaku (trocha ma palilo pri moceni, ziadna tragedia, no samozrejme to bolo treba preliecit) a po par tabletach som bola totalne KO. Tabletky som vysadila a uvidim, co dalej.
    Clovek bohuzial nevie, comu ma verit, vzhladom na to, ze
    1) Prejavilo sa u mna viacero symptomov podobnych vedlajsim ucinkom, pri ktorych sa podla popisu k liekom ma liecba zastavit a okamzite kontaktovat lekar. Po par dnoch zlych stavov som sla hladat zachranu u doktora, no bez akejkolvek prehliadky povedal, ze moje stavy s tabletkami isto nesuvisia a tabletky mam dobrat.
    V kazdom pripade mi takto hnusne snad este z virusov nebolo.
    2) V Britanii bol tento liek obmedzeny kvoli nepatricnym vedlajsim ucinkom.
    http://briandeer.com/bactrim-septra.htm
    Samozrejme, kazdy liek ma vedlajsie ucinky, vzdy ide o to, ci su vyvazene zodpovedajucou ucinnostou a ci sa tato ucinnost neda dosiahnut i s mensimi vedlajsimi ucinkami. U tohoto lieku niektore studie tvrdia, ze podobny pozitivny efekt by dosahoval, i keby bola jedna z jeho dvoch zloziek vynechana, pricom by sa obmedzili vedlajsie ucinky.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8777892
    3) Mantra, ze ATB treba za kazdu cenu vzdy dobrat, inac bububu (chytime rezistantne bakterie/nedostatocne sa preliecime), je nezmyselna. Cotrimoxazol je standartne predavany v baleni po 10, pricom ma kazdy infekciu inac rozvinutu (niekto cura krv, u niekoho je infekcia jenom na zacatku a citi akurat trocha stipanie, co je aj moj pripad) a u kazdeho bude mat jedna davka mierne rozdielny efekt (je rozdiel, ci si da jednu tabletu 50 kilova zena alebo 90 kilovy chlap).
    Tu je studia, ktora porovnava ucinnost 3-dnovej terapie (tj dokopy 6 tabliet) a 7 dnovej terapie (tj dokopy 14 tabliet) a tvrdi, ze obe dlzky maju podobny efekt na vyliecenie mocaku.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1838181/
    Co sa tyka pozadovanej dlzky liecby akutnej infekcie mocaku, hlavne info, ktore som nasla, je:
    a) ak tablety nezlepsia stav za 1-2 dni, pravdepodobne uz nezaberu vobec a treba zacat liecbu inymi praskami
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7011293
    b)ak zaberu, pre dostatocne preliecenie je ich treba idealne brat min. 2 dni po skonceni symptomov, no nasli sa aj protichodne nazory, ktore tvrdia, ze ich treba prestat brat hned po tom, ako zaberu. Teorie o vytvarani rezistentnych bakterii som nikde nenasla rozobratu na vedeckej urovni, co bude zrejme tym, ze skor ako o teoriu stojacu na realnom zaklade ide o nieco, co ma odradit ludi, aby si ordinovali ATB sami a dali na slovo lekara (a pripadne potom nezacali brat ATB ako bonboby a kedykolvek dojedat nedobrane tablety). Urcite je zle zacinat a prestavat liecbu kedykolvek. Staci si vsak pozriet vyssie uvedenu studiu, kde liecili infekciu mocaku jedinou davkou/dvoma mensimi davkami za den, a ziadne rezistantne bakterie sa nevytvorili. Naopak sa udajne vytvoria spis zbytocnym uzivanim.
    V tomto sa vsak nevyznam, tak myslim, ze lepsie je pre istotu este tablety par dni po odozneni infekcie brat, avsak ak nedoberiete posledne 2 tablety s tym, ze je vam uz niekolko dni dobre, nikoho vratane seba tym neohrozite.
    Ak nasiel niekto akukolvek studiu ohladom zvysenej rezistencii bakterii pri predcasnom ukonceni uzivani ATB, postnite tu odkaz, no ja som nic nevypatrala.

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj! i já se podělím o své zážitky s tímhle "lékem". dostala jsem ho v pátek na zánět moč.měchýře. do včera (5.den) jsem neměla problémy, když pominu velkou únavu, bolest kloubů, svalů, hlavy - nechápu, jak jsem s tim chodila jsem 3 dny do práce... ovšem dneska jsem se probudila, uši nateklé do neuvěřitelných rozměrů, zarudlé a po celém těle, nejvíc na obličeji hnusná rudá a svědivá vyrážka. šla jsem tedy rovnou ke kožní, ta se lekla, když mě viděla. předepsala mi nějakou mast a antihistamika - snad to zabere a mám neschopenku, protože takhle nemůžu chodit mezi lidma. když jsem to šla společně s lékařskou zprávou předat mé obvodní doktorce (která mi C. předepsala) a "ukázat" se jí, řekla mi jen, ať to teda už neberu a tzv. mě vypoklonkovala ze své ordinace.
    příbalový leták jsem samozřejmě četla, v lékárně mi řekly o tom, abych se vyvarovala "céčku" což jsem dodržovala....teď je mi fakt mizerně, nemůžu vyjít z domu, nesmím na slunce, mám přísnou dietu - pomalu jím jen suchý rohlík, brambory a zapíjím to neperlivou vodou...nepřeju tohle nikomu..
    každopádně tenhle humus už nikdy nechci a ani nebudu užívat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo. Už jsem to jedno balení "Cotrháče" snědla - pěkně mi to zabralo na zánět moč. cest, příznaky do druhého dne zmizely - skoro zázrak.
      JENŽE po dobrání hned druhý den problémy. Návrat bolestí v břiše, špatně. Byla jsem u doktora co mi to napsal, vzal odběry krev i moč a řekl mi, že už jsem zdravá. Od té doby mám ale stále větší problémy s trávením, bolesti v celém břiše, kyselo v ústech, jako bych jedla citron. Doktoři civí a že prý ať kápnou božskou, když potřebuju před vánocema neschopenku a nesimuluju. Jenže mě je špatně. Na to, že si myslím že je to po lécích nějak nereagují. Jak se těch potíží zbavujete? Špatně mě je už týden.

      Vymazat
  112. Zdravím, můj zážitek s tímto lékem je velmi negativní. Po dvou dnech užívání přišlo mírnější nechutenství, ale večer už jsem si užil zimnici a ledový pot. Třetí den už došlo na slabší nevolnost a urputnou bolest hlavy. Je to zcela jistě driják.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,ano,bude to driják,ode dneška a po této diskuzi vysazuji.Jsem na atb zvyklá i na jiné léky,i chemické,ale toto jsem doposud nezažila!!!Beru 10 dní a připadá mi,že mám všechny příznaky z letáku. Zkráceně - nefunguju, ale plížím se po bytě a je mi moc, moc zle.Hrůza hrůzoucí, přestávám brát a VARUJI před tímto lékem všechny,co to budou číst.

      Vymazat
  113. Ahoj vsem, mam tyto Atb 3 den. Nebudu se opakovat s nežádoucími ucinky. Je to nejaka sracka... nebrat. Zitra zavolam doktorce at mi napise něco jineho. Musi z toho mit velky penize, kdyz to předepisují v hojnosti.

    OdpovědětVymazat
  114. cotrimoxazol al forte je pekna sracka.
    silnejsi viroza, tzn ryma jak remen, po 4 dnech jsem usoudil ze navsteva lekare bude vhodna, aby doporucil medikaci. ze ja blazen nebral paralen.
    kasel nebyl, ted je.
    vyrazka na penisu, ano ctete dobre, na peru!, nebyla a je. mala, niz hrozneho, ale svedi to jak cert.

    jedine co se zlepsilo je, ze sekrece s hornich cest dychacich je svetla, bez barvy. takze atb ucinek tam je, ale za jakou cenu!

    cotrimoxazol rozhodne nebrete a vyhodte tu mrdku do kose, pokud jste si ji vubec nechali predepsat.

    OdpovědětVymazat
  115. Beru tenhle lék na chronický zánět močového měchýře. Koupila jsen si k tomu rovnou i probiotika, které jím každé ráno jednu tabletu třeba v jogurtu nebo ji zapiju mlékem. První 4 dny jsem snášela tyhle chemoterapeutika dobře. Od včerejška mi není moc dobře od žaludku a bolí mě neustále hlava. Dá se to ale přežít. Možná, že je to zvladatelné díky těm probiotikům. Každopádně Vám doktor tohle určitě nepředepisuje jen tak pro nic za nic, aby Vám ublížil. Ale je fakt, že to má až moc vedlejších účinků. Já jsem ale zatím vcelku v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  116. Cotrimoxazol AL Forte jsem dostal na nějaký zánět v krku (v noci mne začalo děsně boles v krku, ráno červeno a plival jsem krev).

    Doktor kladl na srdce opravdu hodně pít, v lékárně striktně zákaz čehokoliv kyselého, to dodržuju.
    První dva dny jsem skoro celé prospal, s tím že jsem v pauzách hodně pil.
    Druhý den večer mne začala strašně bolet hlava, že jsem vůbec nevěděl kam se vrtnout. Přitom se na to nic na bolest hlavy nesmí (a paralen nepomůže). Naštěstí to přešlo.
    Od třetího dne tedy dodržuju spíš obvyklý denní režim a moc nepolehávám, je mi taky už líp.
    Třetí den mne trochu pobolívalo břicho a horší chuť, ale nic hrozného.
    Dnes, čtvrtý den, se trochu motám.

    Ale celkem to jde, jak čtu ty příspěvky a problémy ostatních.
    Po několika hodinách od dopolední tablety jsem si bral trochu jogurtu Hollandie.
    A všechny tablety jsem zapíjel Bílinskou kyselkou.
    Žádné trávicí problémy.

    Shrnutí - celkem to jde. Můj "strašák" je Rulid. :-/
    I Penicilin V nebo Doxycyklin je asi horší než Cotrimoxazol AL Forte, co se týče rozhození zažívání.

    OdpovědětVymazat
  117. Mě ho taky doktorka napsala na močový měchýř.Po prvních 3 tabletách jsem byla úplně v pohodě,nic mi nebylo.Ale jakmile jsem vzala 4 tabletu,tak mi začalo být trochu špatně od žaludku a začala jsem se při chůzi motat.Mám pocit,že mě nohy neudrží,takže většinu dne jen polehávám nebo sedím.Dnes ráno jsem vzala už 6 tabletu a tak se modlím,abych na tom zůstala,tak jak jsem.Špatně od žaludku už pominulo a zůstala jen ta slabost v nohách.Ještě mě čekají 4 tablety,tak si myslím,že bych to měla celkem v pohodě zvládnout.Po tom,co tady čtu si myslím,že jsem z toho vyvázla celkem dobře.

    OdpovědětVymazat
  118. Je mi teprv 17 a taky jsem dostala Cotrimoxazol AL Forte na akutní cystitidu a nemám žádné vedlejší účinky, léky si myslím zabraly, ale hledala sem na internetu, podle lékařů se mohou vedlejší účinky projevit u ne úplně zdravých lidí (tím nemyslí nemoc kterou těmito léky léčíte) u normálního zdravého mladého se žádné vedlejší účinky neprojevují...takže chyba nebude úplně tak v lécích jako ve vás ;) (nebo když si někdo přečte článek kde má uživatel vedlejší účinky a vsugeruje si že je bude mít také)

    OdpovědětVymazat
  119. před týdnem jsem dostala cotrimoxazol na cystitidu a dnes ráno se mi objevila svědivá vyrážka po celém těle, nemluvě o tom že od chvíle kdy jsem si vzala první prášek trpím migrenami, silnou únavou a motá se mi hlava....schválně jsem se podívala na internet na recenze a podle toho co čtu se divím že se ty prášky ještě nezakázaly....na kopřivku jsem dostala nějaký lék, který ale člověka utlumí a po půl hodině uvede do spánku...je to promě velice nepříjemná záležitost, protože jsem ve 4. ročníku na střední škole a učená mám nad hlavu....jsem opravdu zvědavá jak to budu všechno zvládat...cotrimoxazol rozhodně NEBRAT!

    OdpovědětVymazat
  120. Tak i ja se pridam se svou dnesni zkusenosti.Lek beru ctvrty den.Od prvniho dne mne obcas polevalo horko,lehce bolela hlava,ale nic vic.Ani jsem si to nedavala do souvislosti.Az vcera to na me padlo.Velke priznaky chripky,boli me klouby,mam 38 teplotu a to i ted rano.Hlavu mam jak balon.Jelikoz jsem predtim cetla pribalovy letak,dodrzovala jsem vse,co jsem mela.Vcera vecer jsem navstivila pohotovost s tim,jestli mam jeste ty tri prasky dobrat.Pan doktor mi rekl ze ano a k tomu mam brat 3 krat denne paralen.Jelikoz mi vecer bylo tak zle,ze jsem nemohla vyjit ani dva schody a pri pohledu na tu krabicku me jimala hruza,prasek jsem nevzala.V pondeli mam velmi dulezity pracovni den a chci byt fit.Jen za zminku stoji,ze mi pan doktor zdelil,ze mne proste prepadla chripka zrovna pri techto lecich.Je to pry nahoda,co s tim nesouvisi😄

    OdpovědětVymazat
  121. Tak i ja se pridam se svou dnesni zkusenosti.Lek beru ctvrty den.Od prvniho dne mne obcas polevalo horko,lehce bolela hlava,ale nic vic.Ani jsem si to nedavala do souvislosti.Az vcera to na me padlo.Velke priznaky chripky,boli me klouby,mam 38 teplotu a to i ted rano.Hlavu mam jak balon.Jelikoz jsem predtim cetla pribalovy letak,dodrzovala jsem vse,co jsem mela.Vcera vecer jsem navstivila pohotovost s tim,jestli mam jeste ty tri prasky dobrat.Pan doktor mi rekl ze ano a k tomu mam brat 3 krat denne paralen.Jelikoz mi vecer bylo tak zle,ze jsem nemohla vyjit ani dva schody a pri pohledu na tu krabicku me jimala hruza,prasek jsem nevzala.V pondeli mam velmi dulezity pracovni den a chci byt fit.Jen za zminku stoji,ze mi pan doktor zdelil,ze mne proste prepadla chripka zrovna pri techto lecich.Je to pry nahoda,co s tim nesouvisi😄

    OdpovědětVymazat
  122. Dobrý den, mám podobné reakce, vím, co to je... Mám zánět močových cest a chřipku. Potíže jsem měla již po první tabletě, cca za tři hodiny, ale myslela jsem, že jsou to příznaky zánětu, velké návaly horka, hrozné bolesti zad, ledvin, křeče v břiše, málo moči. Celé odpoledne jsem prospala. Po třetí tabletě to samé + červené fleky po těle, jeden trochu podlitý + rychle jsem dýchala a manžel mě musel podpírat, nemohla jsem jít bez bolesti. Okamžitě jsme jeli na pohotovost, hned jsem prášky musela vysadit, píchli mi dithiaden a naordinovali Zodac. Cca po hodině se vše sklidnilo, křeče ustaly, fleky ještě nezmizely, ale potím se hrozně pořád. Pro mě: Příznaky a následky po léčení horší než samotný zánět moč. cest a to mi nepřijde normální! Bojím se, co mi předepíšou v pondělí na doléčení zánětu. Proto dávejte pozor!!! Chápu, že to někdo snese, ale já s epřidávám k těm na opačné straně...

    OdpovědětVymazat
  123. Přidávám ještě další info...
    Po třech dnes od vysazení stálé křeče břicha... Nevím, co s tím, pomáhá Ibalgin, ale to není řešení... Nevím, co s tím, doktorka mi na to nic neřekla... Jen říkala, že nejsem vyjímečný případ, ale že zase až tolik alergiků na tohle ATB není... Já si myslím svoje, zvlášt po přečtění těchto příspěvků... Opravdu zrazuji od užívání!

    OdpovědětVymazat
  124. Dobrý den, taky mám začít brát tento lék, kvůli častým zánětum močových cest, měchýře atd.. Po přečtení těchto komentářu se mi do toho ale moc nechce ale také vím že to musím zkusit protože jiná léčba mi nezabírá, záněty mám i dvakrát do měsíce. Ovšem je jasné že tento lék bude mít častné néžádoucí účinky jelikož je to chemoterapeutikum, které se používá při častných infekčních onemocněních. Určitě by to měl vyzkoušet každý a nenechat se odratit je to silný lék a na každého může působit jinak. Pokud se objeví tyto příznaky hnedka zavolat lékaře protože budete vědět čím to je. Určitě bych to alespoň vyzkoušela, vysadit se to dá kdykoliv :)

    OdpovědětVymazat
  125. Dostala jsem tato antibiotika na zánět močáku a mám v sobě 8 prášek a musím říct že jsem zaznamenala jen trochu pálení žáhy a dnes mě pobolívala hlava. Po čtení recenzí jsem dostala celkem strach, ale zítra poslední dva a snad všechno oka. :)

    OdpovědětVymazat
  126. Dostala jsem tato antibiotika na zánět močáku a mám v sobě 8 prášek a musím říct že jsem zaznamenala jen trochu pálení žáhy a dnes mě pobolívala hlava. Po čtení recenzí jsem dostala celkem strach, ale zítra poslední dva a snad všechno oka. :)

    OdpovědětVymazat
  127. Tak i já se s vámi podělim o zkušenosti s tímhle svinstvem.. Po druhém prášku mi začaly takové silné bolesti hlavy, že jsem nebyla schopna fungovat,otocit hlavu doprava / doleva, skoro nemožné.. V životě jsem netrpela na bolesti hlavy, takže napoprvé docela nářez.. O pár hodin později tresavka, 37.6 (u mě už horečka, normálně mám teplotu okolo 35) a totálně schvacena, prirovnala bych ke stavům ošklivé chřipky, kterou má člověk párkrát za život... Třetí tabletu nevemu ani náhodou, bohužel je pátek, takže k dr v pondělí pro jiné.. Jinak dostala sem je na zlatého stafylokoka v krku a nose, docela se divím, většina z vás ho má na mocak.. No zase mám nějakou zkušenosti, jen se bojím, aby ty stavy přešly a nějak to nesetrvavalo, je to fakt svinstvo jakési...

    OdpovědětVymazat
  128. Tento lék jsem dostala na zánět močaku a musim říct že je to sprominutím pěkně chemická sračka. Po 3 hodinách nechutenství, bolest hlavy, zvracení, průjem. Za tohle by měly předepisující doktory zavřít až by zčernaly. A hlavně jejich tvůrce. Teď cca po 3 týdnech se mi po večerech dělá stále nevolno od žaludku a průjmy nejsou vyjimkou. !!!!!!!!!!!! NEBRAT !!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  129. Ja mam zase zvlastni zkusenost, loni jsem prodelala zanet mocaku a doktor mi tyto leky predepsal, hned dalsi den se mi ulevilo. Leky jsem dobrala a v pohode. Tento tyden jsem chytla zanet mocaku, opet jsem sla k doktorovi, jelikoz mi minule atb sedly, dal mi je zase. Par hodin po prvni tabletce jsem zazivala nechutenstvi,pocit na zvraceni, silene bolesti hlavy, spatne dychani, buseni srdce, bolesti kloubu a sval. Dalsi prasek jsem jiz nebrala a sla k doktorovi pro jine. Takze nekdy to muze sednout, nekdy ne..kazdopadne uz nikdy je nechci videt.

    OdpovědětVymazat
  130. Na bolest v krku (mandle) pomohl.
    Doktor prostě něco předepíše, a když to nepomůže, tak se mu musíte ozvat a zkusí se jiné, tak to vždycky bylo a bude.

    OdpovědětVymazat
  131. Nikdy víc, malatnost, nechutenství, nesoustředění, zavrate, pocit na zvraceni. Vydrzel jsem tri dny. Az dnes rano jsem prerusil lecbu po tom co jsem si to vzal a po hodině jsem nebyl schopen fungovat a dojet k lékaři na kontrolu. Začal jsem hledat na internetu co se děje a pak jsem narazil na tyto zkušenosti. Po poradě s lékařem jsem prášky vysadil. Už je večer a cítím se mnohem lépe.

    OdpovědětVymazat
  132. Mám tyto prášky teď..První dva dny ok, měla jsem horečky už před tím, takže jsem rozdíl nezaznamenala..ale 3 den zničeho nic horečka 39.6C, u mne už je to totéž co 40C vzhledem k mé normální teplotě kolem 36C,srazit se ji podařilo až acylpyrinem.ani obyčejný Paralen nepomohl...myslela jsem si, že je to prostě kvůli tomu zánětu ale včera jsem narazila na tuto stránku. Přemýšlím jestli teď dobrat, infekce byla vcas chycena, takže teoreticky by mělo stačit. Mám za sebou 4 dny ze 7, žaludek mi plave, jsem ospalá a i když bych se měla cítit líp, nepozoruji změnu. Tohle svinstvo už nikdy.

    OdpovědětVymazat
  133. Také mám čerstvou zkušenost.Bolela mě jedna strana zad,u beder plus k tomu stálé chození na wc,další den zvracení,teplota tak jsem zašla k lékaři bohužel bez moče protože moje dr. měla dovolenou a ta dělá sama sběr,takže nebylo jisté co mě je,byl mě předepsán cotrimoxazol a algifen neo,ráno první dávky a večer další a už to začalo,hrozný pocity,horko,zvýšený puls,nechutenství,nemohla jsem nic dělat,ani pořádně ležet,nechut k jídlu,před spánkem divné bludy,myšlenky,obrazy,pocení,buzení.Tak jsem algifen druhý den nebrala,protože jsem si i myslela že to bylo jím,a stejně mě už nic nebolelo,tak jen prášek cotrimoxazolu a po obědě zase,začlo mě být zle,bolest hlavy,za levým okem,na spánku,stále mě tam bodalo na jedné straně,nedalo se to vydržet,jen jsem ležela na nic neměla náladu,měla jsem pocity že snad omdlím,tohle se někdy nedá pořádně popsat,chtělo se mě brečet,jak mě je špatně,bylo mě hůř než jsem ty léky začala brát,jiné bolesti jsem ale ani neměla,blížilo se k večeru,udělala jsem si zelený čaj a najednou začala všechna ta nevolnost a hnus mizet, jak končila působnost,už jsem se cítila líp a večer jsem se s prominutím už na to vysrala.V noci bylo ještě nějako buzení s pocením,divné sny.Ale ráno, světe div se,jako kdybych byla jiný člověk,.Cítila jsem fajn,zdravá,smála jsem se,najednou zase měla ráda jídlo, bolest hlavy a hlavně lev.spánku ustoupila,jen mě občas tam píchlo a oko bylo unavené,další den také všechno dobrý..Je to zvláštní,ale nevím co by se dělo,kdybych pokračovala v léčbě,asi bych to nedala.Máma měla dříve též stejné léky ale tyhle hnusy asi nezažila,nevím,každý člověk to má asi jiný ale jak koukám hodně lidí přitom podobný.Můj verdikt je že tenhle lék je prostě svinstvo.Užité jen 3 tablety to je 1 a půl dne léčby z 5 dnů :D Nikdy víc,leží v šuplíku a nechci to vidět ani žrát.

    OdpovědětVymazat
  134. Zdravim taky za me ne dostala jsem na zanet moc.cest a bylo mi blbe bolest hlavy unavava slabost.Druhy den brani strasne svedeni hrudniku ale zaspala jsem to.Dalsi den stehna a to jsem vstala protoze svedeni bylo urputne a vsude male jako stipnuti od komara dalsi dny na ruznych castech tela plus by bylo zle jako kdyz mate chripku :( tak jsem je vysadila a vzala si Zodac na alergii
    Nedoporucuji nikomu

    OdpovědětVymazat
  135. Ahoj, bohužel, i když svou lékařku fakt respektuji a je jinak skvělá, tentokrát i já musím říct, že mě Clotrimoxazol totálně dorazil. Do půl hodiny po požití 1. tablety jsem nejdříve dostala pálení rukou, nohou, svědění, zčervenání, velké pupínky mi naskočily na celém těle a udělalo se mi mdlo. Hned jsem si vzala xyzal, ale to nestačilo, sousedka (MUDr. v důchodu) mi musela přijít dát hormony (Prednisolon), protože to vypadalo celkově na anafylaktický šok (dýchání), prudce se mi zvýšil tep, nevolnost až hrůza, atd. Nikdy jsem nic takového z léků nezažila a to už chodím po světě přes 40 let. :/ Lék byl určen na léčbu močových cest.

    OdpovědětVymazat
  136. Tak i já přidám zkušenost. Dostala jsem tyto prášky od své gynekoložky na nějaké streptokoky a e. coli. Měla jsem vybrat jedno plato, tedy 10 prášků. Po dvou dnech braní mi strašně ztěžkly a jakoby otekly nohy v lýtkách, pak se přidala bolest kloubů a svalů , děsně mě bolely záda, nohy a za krkem. No a pak jsem dostala horečku, nemůžu skoro nic pozřít. Na poslední prášek jsem se vykašlala a čekám, až mi bude líp. Ted mi ještě vyskákaly nějaké pupínky. Nežádoucí účinky jsem hned nahlásila na SÚKL a myslím, že by to měl udělat každý, kdo je měl. Mají na to na svých stránkách přehledný formulář.

    OdpovědětVymazat
  137. Ahoj lidi...neměla jsem tak velkou trpělivost, abych pročítala všechny příspěvky, možná to tu už někde padlo...antibiotika jsou celkově svinstvo, ale někdy je potřebujeme. Cotrimoxazol je jedním z nich, ALE...jako lidé jsme ROZMANITĚ stvořeni, ať už je někdo přesvědčený, že je to obrovská náhoda, nebo věří v něco nad námi či dokonce Boha. Každý je jedinečný..."TO CO PLATÍ NA MĚ, NEMUSÍ PLATIT NA TEBE" a naopak. Musíme hledat, ne se spokojit s tím, že někdo měl zrovna s tímhle problémy. Naše tělo je tak složité a tak jedinečné!!!...já měla problémy s jinými antibiotiky, po pár dnech jsem se dokopala k tomu, že jsem se ozvala doktorce (PROČ JSEM TO NEUDĚLALA DŘÍVE?!) a ta mi právě napsala tento lék, zrovna jsem vzala poslední tabletku a všechno je v pohodě. Dávejte na sebe pozor a když berete antibiotika tím více. Doktoři nejsou supermani, slyšela jsem jen o jednom. A ikdyž neví všechno, přece jen ví více než my nestudovaní...;-) Kiki

    OdpovědětVymazat
  138. Ahoj. Bral jsem tyto ATB 10 dní a musím říct, že po přečtení všech recenzí jsem byl celkem vystrašen. Průběh byl nakonec úplně normální. Nejedl jsem a nepil nic kyselého. Vynechal kafe, sport a dostatečně pil. Po osmi dnech nesportování jsem opět začal a vše OK. Žádné nežádoucí účinky či bolesti se nedostavily. Nepanikařte po přečtení negativních recenzí a psychicky nepomáhejte propuknutí nechtěných příznaků!!! Hodně zdarů s ATB. Honza

    OdpovědětVymazat
  139. Dnes mi ho doktorka napsala,mám si ho vzít ve 21 hod.poprvé,ale co jsem si tu přečetla,to je síla,tudíž ho nebudu brát.Mám crohnovu chorobu a horšit si jí rozhodně nehodlám.Stačí mi to jen číst a už se osypávám a je mi blbě.Budu pokračovat průduškovým čajem a paralenem.

    OdpovědětVymazat
  140. Cotrimoxazol...třeští mi hlava, nemůžu polykat, motám se, mám deprese, šílené křeče v břiše, zácpu, bolí mne klouby, nohy a uši a .......už nevím, omdlívám....nashle

    OdpovědětVymazat
  141. Také přidám svůj příběh, lék jsem dostala na zánět močových cest. Zabral opravdu bleskurychle, ale... Druhý den už mi začínalo být špatné, bolelo mě celé břicho. A k ránu kolem čtvrté hodiny mě vzbudila šílená bolest celého břicha, celá jsem se třásla a bylo mi na zvracení. Myslela jsem, že jsem v posledním tažení. Musela jsem vstát a chodit Bo bytě, ležet se nedalo. Měla jsem i průjem. Kolem osmé jsme jeli na pohotovost a antibiotika mi vyměnili. Jsem zvědavá, zda mi bude líp a za jak dlouho.

    OdpovědětVymazat
  142. Většina lidí zde uvádí bolesti,nechutenství,zácpa atd..Mě již druhý den užívání se vytvořil na pupku cca20cm červený flek.Jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  143. 5.3.2018

    Lék v dávkách 1-0-1 po dobu deseti dnů vysazuji po dni šestém. Pátý den nepřetržité horečky v rozmezí 38.5-39.5C

    Zprvu jsem měl dojem, že jsem dostal chřipku vzhledem k symptomům, které byly identické. Níže uvádím průběh stavu po dnech:

    1. den
    Bolest hlavy, kloubů spodních končetin, suchý kašel, hustá rýma a oteklé nosní sliznice

    2. den - únava, slabost, malátnost, kašel, hustá zelená rýma

    3. den - únava, slabost, malátnost, nechutenství, nevolnost

    4.-6. den - kožní vyrážka, zduřelé uzliny po celém těle, tlak za oky, stálá vyšší hranice výše uvedených horeček, únava, slabost, dezorientace

    Alergie nemám a do této chvíle jsem nikdy problémy s léky neměl. Vzhledem k tomu, že se vyskytují i kladné odkazy, usuzuji, že problémy jsou individuální. Každopádně nedoporučuji "přejít" příznaky v domnění, že to "bude lepší". Momentálně chodím po bytě jako mrtvola.

    OdpovědětVymazat
  144. Ze začátku užívání tohoto driaku vse v pohodě. Užívala jsem 1tabletu po 12hod. tablety jsem měla na týden. Ke konci užívání, kdy jsem ještě měla užít 2 tablety návaly na zvracení, nechutenství. Léky jsem dobrala, ale he mi mizerně od žaludku, bolest hlavy. Zitra kontrola u lékaře pokud mi budou síly stačit, abych tam došla. Pokud bych měla někdy v budoucnu opět užívat tyto léky.....ne už nikdy.

    OdpovědětVymazat
  145. Ahoj všem, jsem v šoku, co tady čtu!!! Na stole mám (už roztrhaný) recept na tento jed a přemýším, proč mně ho dr. napsala. Jedu 5. den v chřipce a dneska je mně teprve docela dobře, že jsem vyrazila pro neschopenku. Slova paní doktorky byla, že na toto je pouze ležet, pít a odpočívat. No a pak mně dala recept na tento dryák. Tohle prý 2x denně. Teď jsem pochopila, proč jsou ty chřipky tak strašné!!!!! Protož když se vám začne děla lépe, dají vám lék, který vás dovede tam, kam potřebuje farmaceutická firma. Je nepřípustné, aby vám bylo lépe jenom po dvou Paralenech, přeci!
    Pro vás, kteří píšete o zánětu močového měchýře, mám zkušenost. Prolévala jsem se kapkami z lichořeřišnice (mám kolem sebe několik lidí, kteří díky ní skoncovali i s chronickými záněty močaku), čaj Zlatobýlka od pani Kamenické (kupuju V Šipce v Plzni ) a extra silná brusinka.
    Díky za sdílení, jdu vyhodit ten recept. Chci být zdravá. Ali

    OdpovědětVymazat
  146. Ahoj. Přidám taky svojí zkušenost s tímto lékem. Doktor mi předepsal Cotrimoxazol AI Forte 800 mg na pálení v močové trubici po močení. Jednalo se o 20 tabletové balení s tím, že se má brát každých 12 hodin jedna tableta. 4 dny jsem to snášel celkem dobře, skoro žádné vedlejší účinky.Po 4 dnech ráno náhlá změna stavu.Pocit v hlavě, jakoby měl přijít nějaký záchvat, pak závrať. K tomu bušení srdce, snížení tlaku a zvýšení tepové frekvence na 80 až 100 i při klidu. V ten den jsem raději ležel ale lék jsem bral dál protože jsem byl poučen, že se to musí dobrat. Spánek nestál skoro za nic, furt jsem se převaloval, potil jsem se, brněly a hřály mě konce prstů a hlavně bludné myšlenky a panické stavy, jako když cítíte, že má přijít nějaký záchvat nebo něco zlého. Pak další den nechuť k jídlu a závratě, návaly horka a přidal se i průjem. Celkem jsem vydržel to brát 8 dní. Další už bych asi nedal. Jako průjem bych ještě vydržel, ale to motání hlavy a panické stavy,nespavost, to jsem do teď po žádném léku neměl. (Je mi 38)

    OdpovědětVymazat
  147. Děkuji všem za sdělené zážitky s contramexazolem.Dostala jsem 10 tablet.zbývají mi 2.Teď už aspoň vím, proč je mi tak zle.Paní doktorce doporučím tento blog k přečtení.Vše sem dělala podle pokynů lékařky a je mi příšerně.Eva

    OdpovědětVymazat
  148. Chcete prodat své ledviny? nebo hledáte příležitost prodávat svou ledvinu za peníze z důvodu finančního zlomu a nevíte, co dělat, pak nás kontaktujte a my Vám nabídneme dobrou částku pro vaše ledviny. Jmenuji se (doktor Elvis Whyte) jsem Phrenologistka v naší nemocnici, která se specializuje na operaci ledvin a také se zabýváme nákupem a transplantací ledvin, kde žijeme odpovídající dárce. Kontaktní email: doctorelviswhyte@gmail.com nebo whatsapp +2347083629144 pro více informací

    OdpovědětVymazat
  149. Taky jsem dostala cotrimoxazol protože mi našli krev v močí. Hned 5 minut po první tabletce jsem 3x zvracela a měla průjem a horečku (38-39,5). Teď už je to 3 den a je mi pořád strašně.

    OdpovědětVymazat
  150. Musím říct, že i přes negativní reakce, které mě vyděsily, jsem Cotrimoxazol Al Forte začala užívat na zánět močových cest. Měla jsem dohromady 20 tablet 1tb/12h. Celá léčba probíhala naprosto bez komplikací. Neměla jsem jediný příznak vedlejších účinků. Asi každé tělo na ATB reaguje jinak. Ale myslím si, že jsem hlavně neměla potíže, protože jsem opravdu dodržovala pitný režim (2-2,5l/denně), pila jsem k tomu preventivně urologické čaje, lichořeřišnici a ostropestřec (léčí játra). A od šestého dne jsem pila i alkohol. Takže kdo váha po přečtení negativních recenzích tento přípravek používat, uvědomte si, že kladné recenze se na internetu moc nevyskytují a reálně je více těch pozitivních reakcí, než těch negativních. Doporučuji k jakýmkoli ATB užívat laktobacily, díky kterým se udržuje přirozená mikroflóra a vyhnete se tím případným nevolnostem. Přeji úspěšnou léčbu.

    OdpovědětVymazat
  151. Nechce se mi moc rozšiřovat tuhle sérii negativních zkušeností, ale na druhou stranu, díky za ní. Jela jsem dneska zbytečně na pohotovost a pořád špekulovala, co mi vlastně je. Až pak mi došlo, že by to mohly být "jen" vedlejší účinky Cotrimoxazolu. U mě tedy pocity na omdlení, návaly horka, tlak v podbřišku a na ledvinách a nejasný pocit toho, že mi opravdu není dobře a to dost neobvykle.

    OdpovědětVymazat
  152. Aby tu nebyly jen samé negativní komentáře, podělím se i se svou zkušeností. Tento lék jsem užívala na zánět močových cest a to 10 tablet. Pomohl okamžitě a neměla jsem žádné vedlejší účinky. Vyvarovala jsem se alkoholu, všeho kyselého a pila neslazené minerálky. Léčbu jsem doplnila probiotiky. Všem přeji hodně zdaru a brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  153. Kdyz to tu ctu, tak se mi dela zle uz ted. Je mozne, aby mi tento lek prodali v lekarne pro 9 lete dite? Sla jsem tam s receptem od dr.a lekarnice dlouho porad neco hledala. Pak donesla nejakou krabicku a pak jeste odesla a donesla tento lek, ze to pry bude lepsi. Bohuzel nevim, jaky lek byl na receptu napsany, ale u tohoto se jasne v pribalovem letaku pise, ze ho nesmi brat deti mladsi 13 let. Bohuzel je patek vecer, ale rano se pojedu do te lekarny zeptat a prinejhorsim vyrazime na pohotovost, aby nam poradili.

    OdpovědětVymazat
  154. Já se tedy musím také přidat k těm, kteří měli špatné stavy po požití tohoto léku. Léčila jsem se na zánět močového měchýře + něco s nadledvinkami a ještě něco a dostala jsem na to tato antibiotika - 20 tobolek. První dny probíhaly v pořádku, cítila jsem se dobře, jen občasně pocit žaludku na vodě, pocit hladu a pobolívání v zádech (bederka). Ale to pobolívání jsem připisovala těm ledvinám, což, jak tu tak koukám, bylo spíše způsobeno těmi antibiotiky. Dnes jsem si vzala antibiotika již 7. dnem (mám je brát ještě 2 dny) a rozhodla jsem se, že po přečtení zdejších zkušeností je užívat přestanu. Již včera (6.den užívání) mi začalo být velmi zle - motání hlavy, pocit na zvracení, brnění nohy, pocit na omdlení (bála jsem se, že nedojdu na toaletu), bolesti hlavy, bolesti v zádech a břicha, bušení srdce, malátnost, výtok, divný pocit za očima, chtělo se mi brečet, návaly horka a ještě nějaké další. I když spolu s tím užívám probiotika, tak mi antibiotika po těch sedmi dnech nedělají vůbec dobře. Jak tu někteří píší, že je to neskutečný driják pro tělo, tak mají pravdu. Každý, komu je předepíší, ať si vyzkouší na vlastní kůži, zda mu budou sedět či ne. Protože, jak už tu bylo řečeno, každé tělo reaguje jinak. Sama za sebe ale mohu říct, že tato antibiotika NEDOPORUČUJI!! Jestli vám je předepíší, tak raději požádejte o změnu. Upřímně říkám, že všichni ti, co měli tu "čest" s tímto lékem, nemají jediný důvod ho bezdůvodně slovně poškozovat a tvrdit něco, co není pravda. Ale asi nebude náhoda, že ho mělo tolik lidí a všem se stalo to samé. Akorát někomu dřív po nasazení a někomu později - viz. můj případ. Co opravdu doporučuji při užívání těchto antibiotik je opravdu hodně (a tím mám na mysli hodně) pít a také užívat probiotika. Ale i tak si myslím, že sednou málokomu. Každopádně jestli budete patřit mezi ty šťastlivce, tak máte velké štěstí.

    OdpovědětVymazat