úterý 6. dubna 2010

Miami - den 1

V tomto - a pár dalších - článcích  se pokusím stručně shrnout naše putování po Floridě, kam jsem se v březnu 2010 vypravil s Mili a Tomášem.

Středa 10.3. - den první - Miami

Letenku do Miami se podařilo Tomášovi sehnat za příjemných 14.700,- (včetně všech tax a poplatků). 8 hodinový let Praha - New York s Deltou Airlines byl celkem v pohodě. Překvapil mne pouze věkový průměr letušek, který byl na tomto letu podle mého kolem 55 let! Fakt nekecám. Nejmladší bylo minimálně 50! To jsem koukal.

Těsně před dosednutím na letišti JFK v NY se nám naskytl hezký pohled na pláže Long Islandu (tedy úplně jistý si tím nejsem, ale co jiného by to bylo ;)).

V NY jsme museli 4 hodiny čekat na navazující spoj do Miami. Na cestu do města to bylo málo a na bloumání po letišti či barech moc. Rozhodli jsme se tedy pro salonek, kam jsme se (po zaplacení 25 EUR) dostali díky Tomášově Priority Passu. Za odměnu jsme mohli jíst a pít co hrdlo ráčilo, čehož jsme nadšeně využili ;). Potěšila také Wi-Fi zdarma, díky které jsem stihl ještě vyřídit pár pracovních restů.

flight to NY  NY airport lounge    airport lounge  Miami at night  Flight

Let z NY do Miami (opět s Deltou Airlines) trval něco málo přes 3,5 hodiny. Po dosažení 3 000 stop byla k dispozici Wi-Fi. Sice byla tato služba placená (9,90 USD / let), ale stejně to považuji za velmi užitečný servis. Jinak tedy v průběhu tohoto letu bylo placené skoro všechno :(. Jídlo, pití, filmy ... to vše pouze za poplatek ... jo, holt krize je krize. Naštěstí jsme se dostatečně nasytili v salonku na JFK, takže jsme let zvládli bez zbytečný výdajů ;)

Krátce po 20:00 jsme přistáli na letišti v Miami. Poměrně dlouho jsme čekali na zavadla. No vlastně pouze na moje, protože Tomáš letěl (jak je jeho zvykem) pouze s příručním zavazadlem ;). Následně jsem se začali shánět po shuttle busu, který nás doveze do auto půjčovny. Naštěstí netrvalo dlouho a po opuštění letištní haly jsme zmíněny bus označený logem společnosti Alamo potkali během pár minut. Nasedli jsme a přibližně po 10 minutách jsme už stáli u přepážky a vyřizovali formality. Původně jsme měli rezervován vůz třídy "Compact - Nissan Versa or similiar". Díky zmatkům na parkovišti jsme ale nakonec (za stejnou cenu) získali  Chevrolete Malibu LT, který byl  ve třídě "Standard" - tedy o 2 třídy výše ;).

Sarasota  Chevrolete Malibu LT  Chevrolete Malibu LT    Florida  naše kára

Půjčení auta (ve třídě Compact) stálo myslím 525 USD na 11 dní. Půjčovné v té vyšší třídě bylo ale asi jen o 50 USD (na 11 dní) dražší. V budoucnu bych si tedy raději těch 50 USD připlatil, protože ty auta ve třídě Compact jsou fakt dost malý a když musíte 10 dní tahat všechny zavazadla co máte, tak to není moc pohodlné.

Z letiště jsme se vydali na South Beach, kde nás v hotelu Cavalier již netrpělivě očekávala Mili, která přiletěla o cca 4 hodiny dříve letem Praha - Frankfurt - Miami. Díky společné práci navigací iGo8 a Nokia Maps jsme se bez větších problémů dostali z centra Miami a bezpečně dorazili na Ocean Drive ;).

Zde jsme chvíli marně hledali místo na zaparkování. Nakonec nám nezbylo nic jiného, než využít hotelových služeb a zaparkovat auto za 25 USD / noc v garážích - auto bydlelo tedy pomalu dráž, než my ;). Kolem 23:00 jsme se dostali na pokoj a po přivítání s Mili jsme padli do postele a usnuli jako dřevo ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat