sobota 18. října 2008

Bouračka

Včera jsem fakt neměl dobrej den. Začalo to vyhlášením organizačních změn u nás v práci. Tyto změny se sice bezprostředně netýkají mé osoby / pozice, ale zavdaly příčinu k velkým obavám a starostem.

Po náročném dni vyrážím autem směrem k domovu. Po cestě stále přemýšlím nad znepokojivými informacemi, které jsem se dnes dozvěděl. Při výjezdu ze Strahovského tunelu si uvědomím, že do zatáčky najíždím rychleji, než bych měl. Rychle tedy snižuji rychlost a říkám si, že si musím dávat větší pozor. Nabourat teď auto je fakt to poslední, co vzhledem k nejisté situaci potřebuji.

Na semaforu se řadím do pravého pruhu. Vyrážím na zelenou a mé myšlenky se opět začínají vracet k událostem dnešního dne. Částečně díky tomu si náhlého zúžení na Patočkově ulici všímám o něco později. Kvůli autům, které jedou vedle mne, se nemohu zařadit. Začínám tedy prudce brzdit, abych nenajel do značek vymezující zúžení. Zastavuji. Je to sice poměrně těsné (značky jsou blízko), ale vozidlo bylo stále plně pod mou kontrolou.

Můj klid však trvá pouhých pár vteřin. Nejprve slyším prudké brždění doprovázené nepřeslechnutelným pískotem gum. Začínám tušit, že je zle. Následuje prudký náraz ze zadu! Auto sice trošku poskočí, ale airbagy naštěstí nevystřelí.

Zapínám výstražné blinkry a vystupuji, abych se podíval na to nadělení. Na první pohled na mém autě není škoda tak devastující, jak jsem se obával. Vypadá to "pouze" na rozstřelený nárazník. Druhý účastník nehody je na tom bohužel o poznání hůře. Předek jeho Felicie se na mne docela nepříjemně šklebí.

Pro zobrazení detailu fotek v tomto příspěvku musíte nejprve kliknout na tento link

nehoda nehoda
autentické snímky z místa nehody - foceno mobilem

Oznamujeme nehodu na 158čku. Dopravní policie doráží za cca 45 minut. Příslušníci jsou v pohodě. Po ležérním pozdravu "dobrej" se dávají do ohledání místa nehody. Na otázku, jestli "je to jen ten blatník?" odpovídám kladně. Policista obratem utrousí k druhém řidiči poznámku "to ste se mu teda moc nepomstil". Zjevně naráží na skutečnost, že podle zákona je automaticky viníkem nehody on, ale v praxi často není možné dobrzdit, když to před váma někdo zahamtne.

Záznam o nehodě do protokolu se trochu protahuje (prý "nefungují lustrace" nebo něco v tom smyslu). Najednou přichází jeden z příslušníků se zařízením pro detekci alkoholu v dechu a ptá se, jestli jsme pili. Po záporné odpovědi následuje "dýchání do balónku" (moje první v životě). Mám trošku bobky, protože jsem si po obědě (na uklidnění) dal pár kapek ferneta. Říkám si, že jestli mi přišijou řízení v opilosti (mě, který si před jízdou nedá pomalu ani pralinku, natož nějaký alkohol), tak už se fakt půjdu picnout. Naštěstí to bylo opravdu jenom pár symbolických kapek, takže testem na alkohol procházím bez problémů.

nehoda nehoda
autentické snímky z místa nehody - foceno mobilem

Po cca 15 minutách podepisujeme protokol a já kolem 20:30 vyrážím konečně k domovu. Uvidíme co na to budou říkat v servisu. Budu doufat, že zůstane pouze u výměny nárazníku.

Připojuji další fotky, které jsem nafotil už velkým foťákem (auto druhého řidiče stále stojí na Patočkově). Pro zobrazení detailu fotek v tomto příspěvku musíte nejprve kliknout na tento link.

nehoda nehoda nehoda nehoda nehoda

4 komentáře:

  1. No Miku, ty máš ale smůlu. Hlavně , že se nikomu nic nestalo a pochroumaný blatník se taky vymění bez problémů. Můsíš nám to v pátek povyprávět!
    Mili

    OdpovědětVymazat
  2. Mili, díky za podporu. Nakonec to nebyla žádná tragédie. Jenom pár pochroumaných plechů, ale čekání na policajty a vyřizování s pojišťovnou člověku na náladě moc nepřidá :(

    OdpovědětVymazat
  3. Miku, kdyz se nedari, tak se nedari. Vetsinou se semele spoustu neprijemnosti najednou... Polamane plechy se opravi i kdyz vim, ze to na..re :-) Kolen

    OdpovědětVymazat