středa 14. dubna 2010

Miami - den 2

Druhý den jsme ráno posnídali na South Beach - hned vedle našeho hotelu - a vydali se do centra Miami. Tam jsme se na chvilku zastavili v Marině, kde jsme se občerstvili pár koktaily ;), okouli pár krámků a vydali se směrem k ostrovu Key Biscayne.


View Florida 2010 in a larger map

Key Biscayne se nachází kousek na jih od centra Miami a je s pevninou spojen (tak jako ostatní "keys") dálničním mostem. Mýto je myslím kolem 2 USD. Při 3 lidech v autě, jsme se z tohoto tedy úplně finančně nehroutili ;).  Na ostrově se nacházejí dva národní parky (Crandon Park a Bill Baggs Cape Florida State Park). Prvním z výše uvedených jsme jen bez zastávky projeli, ale ve druhém jsem se zastavili a prošli se podél pobřeží Atlantického oceánu. Došli jsme až k majáku Cape Florida Light, který patří mezi nejstarší dochované stavby v Miami-Dade County. Na tomto malebném místě jsme pořídili celou řadu snímků.

Miami   Miami

Počasí bylo v tento ten velmi aprílové. Většinu času bylo jemně zataženo. Po obloze se mraky honily poměrně velkou rychlostí, takže pouze čas od času vysvitlo sluníčko. Někdy to netrvalo ani minutu, než se opět zatáhlo. Nikdy jsem nevěřil, kolik dokážu udělat fotek za 30 vteřin ;).

lighthouse   Miami

V jednu chvíli začalo najednou dost hustě pršet. Podařilo se nám naštěstí rychle schovat v domečku, který se nacházel v bezprostřední blízkosti majáku. Byla to ale jen rychlá přeháňka. Po 10 minutách opět vysvitlo sluníčko a my mohli pokračovat v procházce.

Když jsme se vraceli zpět na parkoviště, tak se nám podařilo vyfotit mývala (nebo co to vlastně bylo za zvíře), který se bezostyšně přehraboval v koši plném odpadků. Kolem 17:00 jsme se vydali zpět do hotelu. Mili si vzala teplejší oblečení a pak hurá zpět do Bayside na noční projížďku lodí po Biscayne Bay. Podařilo se nám ukecat malou slevu, takže jsme lístek na loď pořídili za $26 místo $30. Já si za ušetřené peníze obratem koupil zmrzku ;).

Miami  Miami

Krátce po vyplutí se nám naskytl úchvatný pohled na panorama nočního downtown Miami. Z počátku jsem měl trošku obavu z toho, jak vyjdou noční snímky pořízené z jedoucí a houpající se lodi.

Miami  Miami

Ukázalo se však, že moderní čipy našich foťáků a stabilizátory našich objektivů odvedly skvělou práci. Díky vyššímu ISO jsme dosáhli celkem rozumných časů a přitom fotky nijak extrémně "nešumí". Na plakát A3 nebo do fotobanky to asi není ;), ale na web to bohatě stačí.

Miami   Miami at night   downtown

Po celou dobu vyhlídkové plavby nás provázel živý komentář milé slečny. Kromě jiného jsme se také dozvěděli, že osvětlení této budovy stojí neuvěřitelných 7 000 USD za jedinou noc! Mám obavu, jestli jsem vůbec správně rozuměl ;).

Z blízka jsme si prohlédli Star Island a na druhé straně také Fisher Island. Na obou ostrovech mají svá sídla a rezidence světové celebrity jako například Tom Cruise, Boris Becker, Will Smith, Madonna, apod. Ceny pozemků a nemovitostí se zde šplhají do astronomických výšek.

Po návratu na pevninu jsme sedli do auta a zamířili zpět do hotelu. Časový posun nás stále ještě docela zmáhal, takže jsme padli do postele a opět usnuli jako dřevo ;). V mém případě to vlastně nebyla tak úplně pravda. Já jsem ještě popadl netbook a seběhl do hotelové lobby nahrát pár fotek na Flickr ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat